Halloumi Burger
Halloumi Burger: Sajtos, fűszeres, vegetáriánus – a tökéletes burger a következő grillpartira. Végül néhány szelet grillezett zöldséget, nevezetesen cukkinit és padlizsánt helyezhet a zsemlefelek közé. Finoman pácolva, hagymával, salátával és a megfelelő szószokkal, ez a burger garantáltan elállítja a lélegzetét még a vendégek között lévő húsimádóknak is. Próbálja ki!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2 hamburgerzsemle | |
4 salátalevél | |
1/2 hagyma | |
2adag mézes-mustáros mártás | |
2adag majonéz | |
20 g vaj |
A halloumihoz
400 g halloumi 2 db 200 g-os darab ideális | |
1/2csokor kakukkfű | |
1teáskanál méz | |
1 citrom | |
3evőkanál olívaolaj | |
só és bors ízlés szerint |
A grillezett zöldségekhez
1/2 cukkini | |
1/2 padlizsán | |
1 gerezd fokhagyma | |
1evőkanál olívaolaj | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
grill Ezt a receptet bármilyen grillsütővel elkészítheti. Vagy opcionálisan egy serpenyőben | |
konyhai reszelő |
Tápértékek
893
Kalóriát
23 g
Szénhidrátokat
68 g
Zsír
47 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A halloumihoz
Vágja a halloumit 2 egyforma vastag szeletre. Mossa meg és szárítsa meg a kakukkfüvet, tépje le a leveleket a szárról, és vágja durvára. Mossa meg a lime-ot, reszelje le a héját, és facsarja ki a levét. Keverje össze a kakukkfüvet, a citromhéjat és -levet, valamint az olívaolajat. Fűszerezze sóval és borssal. A halloumit legalább egy órán át pácolja.
Megjelölés készként
2.
Grillezett zöldségek
A cukkinit és a padlizsánt mossa meg, és hosszában nagyon vékony szeletekre vágja fel. A fokhagymát hámozza meg, vágja finomra, keverje össze az olívaolajjal, ízesítse sóval és borssal. A zöldségeket legalább 1 órán át pácolja.
Megjelölés készként
3.
A grillt előmelegítjük
Melegítse elő a grillt közepes hőfokra. Helyezze a zöldségeket és a halloumit a grillre. A zöldségeket mindkét oldalukon kb. 1 percig, a halloumit pedig mindkét oldalon kb. 3 percig grillezze.
Megjelölés készként
4.
A burgerhez
A zöldségeket és a halloumit is grillezze. A hamburgerhez: vágja a zsemléket hamburgerekre, kenje meg őket vajjal, és a vágott felükkel lefelé tegye őket a grillre kb. 1 percre, amíg aranybarnára pirulnak. A salátát mossa meg és darabolja fel, a hagymát hámozza meg és vékonyan szeletelje fel.
Megjelölés készként
5.
Borítsa be a hamburgereket
Kenje meg a zsemle alsó felét majonézzel. A tetejére salátát, hagymát, cukkinit, padlizsánt, halloumit, cukkinit és padlizsánt tegyen. Kenje meg a zsemle felső felét a mézes-mustáros mártással, és helyezze a burgerre.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.