Lazacburger
A lazacburgerek tökéletesek, ha tavasszal először veszi elő a grillt. A friss lazac, a fűszeres wasabi mártogatós, az uborka és a spárga csodálatosan pikáns és könnyed változást jelent a nehéz marhahúsos hamburgerek helyett, és a szezonális alapanyagoknak köszönhetően igazi csemegét kínál. További előny: a hamburger elkészítése nem nehéz, és ha még túl hideg van a grillezéshez, akkor a grillserpenyőben ugyanolyan jól meg lehet sütni mindent. Szeretne egy igazi burgerpartit rendezni? Akkor ajánljuk a sajtburgerünket és a vegetáriánus halloumi burgerünket is!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2 lazacfilé kb. 200 g, bőr nélkül | |
1EK olívaolaj | |
1EK méz | |
1 lime | |
só és bors só és bors ízlés szerint | |
2 teljes kiőrlésű hamburger zsemle | |
20 g vaj | |
4adag wasabi dip | |
4szál zöld spárga | |
1EK citromlé | |
4levél lollo rosso vagy más salátalevél | |
1/2 lilahagyma | |
1/4 uborka | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
1 grillrács |
Tápértékek
1012
Kalóriát
51 g
Szénhidrátokat
62 g
Zsír
58 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A lazac előkészítése
Öblítse le a lazacot hideg vízben, és törölje szárazra. Mossa meg a lime-ot, reszelje le a héját, és facsarja ki a levét. Keverje össze mindkettőt az olívaolajjal és a mézzel, ízesítse sóval és borssal. Pácolja benne a lazacot legalább 1 órán át a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként
2.
A hamburgerhez
A hagymát pucolja meg és vágja vékony szeletekre. Mossa meg és reszelje le az uborkát, vagy vágja finom karikákra Mossa meg és szárítsa meg a salátát. Mossa meg a spárgát, távolítsa el a fás végeket, és ízesítse citromlével, sóval és borssal.
Megjelölés készként
3.
Grill hozzávalók
A spárgát pucolja meg. Melegítse elő a grillt a grillráccsal (vagy serpenyővel) közepes hőfokra. Tegyen egy kis olajat egy tányérra (vagy serpenyőre), és grillezze a lazacot mindkét oldalán körülbelül 3 percig (a kívánt átsütöttségi foktól függően). Pirítsa a hagymát és a spárgát körülbelül 5 percig minden oldalról. A zsemléket vágja fel hamburgerekre, kenje meg őket vajjal, és a vágott oldalukon pirítsa meg kb. 30 másodpercig.
Megjelölés készként
4.
Fedje be a hamburgereket
Kenje meg a zsemléket wasabi mártással. A zsemlék alsó felét töltse meg salátával, spárgával, hagymával, lazaccal és uborkával. Fedje le a hamburgereket a felső felével, és azonnal fogyassza el.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.