Lazacburger

A lazacburgerek tökéletesek, ha tavasszal először veszi elő a grillt. A friss lazac, a fűszeres wasabi mártogatós, az uborka és a spárga csodálatosan pikáns és könnyed változást jelent a nehéz marhahúsos hamburgerek helyett, és a szezonális alapanyagoknak köszönhetően igazi csemegét kínál. További előny: a hamburger elkészítése nem nehéz, és ha még túl hideg van a grillezéshez, akkor a grillserpenyőben ugyanolyan jól meg lehet sütni mindent. Szeretne egy igazi burgerpartit rendezni? Akkor ajánljuk a sajtburgerünket és a vegetáriánus halloumi burgerünket is!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2 lazacfilé kb. 200 g, bőr nélkül
1EK olívaolaj
1EK méz
1 lime
só és bors só és bors ízlés szerint
2 teljes kiőrlésű hamburger zsemle
20 g vaj
4adag wasabi dip
4szál zöld spárga
1EK citromlé
4levél lollo rosso vagy más salátalevél
1/2 lilahagyma
1/4 uborka
só és bors ízlés szerint
Eszközök
1 grillrács

Tápértékek

1012 Kalóriát
51 g Szénhidrátokat
62 g Zsír
58 g Fehérje

Munkamenet

1.

A lazac előkészítése

Öblítse le a lazacot hideg vízben, és törölje szárazra. Mossa meg a lime-ot, reszelje le a héját, és facsarja ki a levét. Keverje össze mindkettőt az olívaolajjal és a mézzel, ízesítse sóval és borssal. Pácolja benne a lazacot legalább 1 órán át a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként
2.

A hamburgerhez

A hagymát pucolja meg és vágja vékony szeletekre. Mossa meg és reszelje le az uborkát, vagy vágja finom karikákra Mossa meg és szárítsa meg a salátát. Mossa meg a spárgát, távolítsa el a fás végeket, és ízesítse citromlével, sóval és borssal.
Megjelölés készként
3.

Grill hozzávalók

A spárgát pucolja meg. Melegítse elő a grillt a grillráccsal (vagy serpenyővel) közepes hőfokra. Tegyen egy kis olajat egy tányérra (vagy serpenyőre), és grillezze a lazacot mindkét oldalán körülbelül 3 percig (a kívánt átsütöttségi foktól függően). Pirítsa a hagymát és a spárgát körülbelül 5 percig minden oldalról. A zsemléket vágja fel hamburgerekre, kenje meg őket vajjal, és a vágott oldalukon pirítsa meg kb. 30 másodpercig.
Megjelölés készként
4.

Fedje be a hamburgereket

Kenje meg a zsemléket wasabi mártással. A zsemlék alsó felét töltse meg salátával, spárgával, hagymával, lazaccal és uborkával. Fedje le a hamburgereket a felső felével, és azonnal fogyassza el.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként