Schusterjungen: Berlini rozstekercs
A Schusterjungen Berlinben kis rozsos zsemlék. Nem teljesen világos, hogyan keletkezett a nevük. Van azonban egy történet, miszerint a cipész fia megütötte a pék fiát egy friss péksüteménnyel. A sütemények megsérültek, de a srácok állítólag csak eladták az új fajtákat. Ezért talán a meglehetősen szokatlan forma? Mivel a zsemléket gyakran téglalap alakban sütik. Egy legenda és egy eredet itt-ott: mi nagyon szerettük ezeket a kis rozstekercseket – és biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan önök is szeretni fogják. Próbálja ki gyors és egyszerű receptünket!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
175 g rozsliszt | |
90 g búzaliszt | |
30 g friss élesztő | |
1/2teáskanál só | |
1teáskanál cukor | |
180 ml langyos víz |
Eszközök
1 Konyhai robotgép |
Tápértékek
117
Kalóriát
23 g
Szénhidrátokat
0 g
Zsír
4 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Oldja fel az élesztőt
Keverje össze az élesztőt, a vizet és a cukrot, amíg a cukor és az élesztő teljesen fel nem oldódik. hagyja lefedve meleg helyen 10 percig.
Megjelölés készként
2.
Gyúrja meg a tésztát
Szitálja át a lisztet, és gyúrja össze az élesztővel körülbelül 10 percig (ezt kézzel vagy konyhai robotgéppel is elvégezheti). Fedje le a tésztát, és hagyja kelni körülbelül 1 órán át.
Megjelölés készként
3.
Formázzon tekercseket
A tésztát ismét jól keverje ki, formálja henger alakúra és ossza 8 egyenlő részre. Formázzon a tésztából kis, kissé téglalap alakú hengereket, és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Ismét takarja le, és kelessze kb. 1 órán át, amíg a duplájára nem nő a térfogata.
Megjelölés készként
4.
A tésztát kelessze meg
Melegítse elő a sütőt 200 °C-os felső/alsó hőmérsékletre.
Megjelölés készként
5.
A tekercsek sütése
A tésztát locsolja meg egy kevés vízzel, és enyhén porítsa be liszttel. Süsse körülbelül 20 percig.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.