Schusterjungen: Berlini rozstekercs

A Schusterjungen Berlinben kis rozsos zsemlék. Nem teljesen világos, hogyan keletkezett a nevük. Van azonban egy történet, miszerint a cipész fia megütötte a pék fiát egy friss péksüteménnyel. A sütemények megsérültek, de a srácok állítólag csak eladták az új fajtákat. Ezért talán a meglehetősen szokatlan forma? Mivel a zsemléket gyakran téglalap alakban sütik. Egy legenda és egy eredet itt-ott: mi nagyon szerettük ezeket a kis rozstekercseket – és biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan önök is szeretni fogják. Próbálja ki gyors és egyszerű receptünket!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
175 g rozsliszt
90 g búzaliszt
30 g friss élesztő
1/2teáskanál
1teáskanál cukor
180 ml langyos víz
Eszközök
1 Konyhai robotgép

Tápértékek

117 Kalóriát
23 g Szénhidrátokat
0 g Zsír
4 g Fehérje

Munkamenet

1.

Oldja fel az élesztőt

Keverje össze az élesztőt, a vizet és a cukrot, amíg a cukor és az élesztő teljesen fel nem oldódik. hagyja lefedve meleg helyen 10 percig.
Megjelölés készként
2.

Gyúrja meg a tésztát

Szitálja át a lisztet, és gyúrja össze az élesztővel körülbelül 10 percig (ezt kézzel vagy konyhai robotgéppel is elvégezheti). Fedje le a tésztát, és hagyja kelni körülbelül 1 órán át.
Megjelölés készként
3.

Formázzon tekercseket

A tésztát ismét jól keverje ki, formálja henger alakúra és ossza 8 egyenlő részre. Formázzon a tésztából kis, kissé téglalap alakú hengereket, és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Ismét takarja le, és kelessze kb. 1 órán át, amíg a duplájára nem nő a térfogata.
Megjelölés készként
4.

A tésztát kelessze meg

Melegítse elő a sütőt 200 °C-os felső/alsó hőmérsékletre.
Megjelölés készként
5.

A tekercsek sütése

A tésztát locsolja meg egy kevés vízzel, és enyhén porítsa be liszttel. Süsse körülbelül 20 percig.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként