Sült almás puncs
A sült alma puncs az egyik kedvenc meleg italunk, amikor odakint nagyon hideg van. Meleg gyümölcsös almalé fehérborral és rummal, valamint finom vaníliával és rozmaringgal kombinálva. És természetesen egy csipet fahéj sem hiányozhat ebből a finom italból. Már a gondolat is megmelengeti a szívünket. Önt is? Próbálja ki receptünket!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
800 ml almalé | |
400 ml fehérbor | |
200 ml Rum barna vagy fehér | |
1 vaníliarúd | |
1 fahéjrúd | |
4 szegfűszeg | |
4szál rozmaring | |
4evőkanál barna cukor |
Tápértékek
357
Kalóriát
37 g
Szénhidrátokat
1 g
Zsír
1 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Elkészítés
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a vaníliát kikaparjuk. Mossuk meg és szárítsuk meg a rozmaringot.
Megjelölés készként
2.
Készítsük el a puncsot
Melegítsük fel az almalevet a cukorral egy lábasban, amíg a cukor feloldódik. Adjuk az összes többi hozzávalót egy edénybe, és hagyjuk legalább 15 percig áztatni. Ügyeljünk arra, hogy a keverék ne forrjon fel. Szűrjük át a fűszereket egy finom szitán, és élvezzük a rozmaringgal és fahéjjal ízesített puncsot.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.