Lazac crostinios

Lazacos crostini kifinomult előételként a karácsonyi menübe. Nem fogja tudni megállni, hogy ne nézze ezt a kis szemet gyönyörködtető csodát! De olyan egyszerűek: Egy bagett krémsajttal és füstölt lazaccal, egy uborka és egy darab mangó. Különlegessége a csillagokkal díszített kis fenyőfa alakja, amely nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető. Megmutatjuk, hogyan kell csinálni.

Nincs vélemény

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1 kis bagett
150 g krémsajt
200 g füstölt lazac
1 uborka
1 mangó
1 gerezd fokhagyma
2evőkanál olívaolaj
só és bors ízlés szerint
Eszközök
12 Fogpiszkáló
1 kis csillagvágó opcionális

Tápértékek

101 Kalóriát
12 g Szénhidrátokat
3 g Zsír
6 g Fehérje

Munkamenet

1.

Elkészítés

A bagettet 12, körülbelül 2 cm vastag szeletre vágjuk. Hámozzuk meg a fokhagymát. Vágjuk szét a mangót a magjától, és vágjunk ki 12 kis csillagot (vagy vágja éles késsel). Az uborkát megmossuk és lereszeljük vagy finom karikákra vágjuk.
Megjelölés készként
2.

Süssük aranybarnára a bagettet

A bagett szeleteket egy serpenyőben közepes lángon, olívaolajban mindkét oldalukon süssük aranybarnára, majd dörzsöljük be fokhagymával.
Megjelölés készként
3.

A tetejére helyezzünk lazacos crostinit

Kenjük meg a bagett szeleteket krémsajttal, sózzuk és borsozzuk meg, majd helyezzünk rá egy szelet füstölt lazacot. Fűzzünk egy szelet uborkát fogpiszkálóra, balról jobbra fokozatosan szélesedő csíkokban úgy, hogy fenyőfát formázzon. Szúrjunk rá egy csillagot a bagette szeletre. Ismételjük meg az összes szelet bagettel.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként

Vélemény, hozzászólás?