Sült almás puncs

A sült alma puncs az egyik kedvenc meleg italunk, amikor odakint nagyon hideg van. Meleg gyümölcsös almalé fehérborral és rummal, valamint finom vaníliával és rozmaringgal kombinálva. És természetesen egy csipet fahéj sem hiányozhat ebből a finom italból. Már a gondolat is megmelengeti a szívünket. Önt is? Próbálja ki receptünket!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
800 ml almalé
400 ml fehérbor
200 ml Rum barna vagy fehér
1 vaníliarúd
1 fahéjrúd
4 szegfűszeg
4szál rozmaring
4evőkanál barna cukor

Tápértékek

357 Kalóriát
37 g Szénhidrátokat
1 g Zsír
1 g Fehérje

Munkamenet

1.

Elkészítés

A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a vaníliát kikaparjuk. Mossuk meg és szárítsuk meg a rozmaringot.
Megjelölés készként
2.

Készítsük el a puncsot

Melegítsük fel az almalevet a cukorral egy lábasban, amíg a cukor feloldódik. Adjuk az összes többi hozzávalót egy edénybe, és hagyjuk legalább 15 percig áztatni. Ügyeljünk arra, hogy a keverék ne forrjon fel. Szűrjük át a fűszereket egy finom szitán, és élvezzük a rozmaringgal és fahéjjal ízesített puncsot.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként