Cékla pesto
A cékla pesto gyors, nagyon finom ízű, és rózsaszínű ízélménnyé varázsolja a tésztát. Még a kis zöldségmegtagadók is nagyon jónak tartják. A recept előre elkészítésre és későbbi felhasználásra is alkalmas. Sok oka van tehát annak, hogy kipróbálja ezt a rózsaszínű finomságot. A cékla pesto egyértelműen az egyik őszi slágerünk.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
500 g cékla előfőzött | |
100 ml olívaolaj | |
50 g dió | |
3 gerezd fokhagyma | |
2szál rozmaring | |
50 g parmezán sajt győződjön meg róla, hogy vegetáriánus vagy vegán | |
1teáskanál citromlé | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
GrandPrix opcionális | |
vagy turmixgép |
Tápértékek
203
Kalorie
7 g
Szénhidrátokat
17 g
Zsír
4 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Előkészítjük a hozzávalókat
A diót egy serpenyőben olaj hozzáadása nélkül kb. 5 percig pirítjuk. Reszelje le a parmezánt. Hámozzuk meg a fokhagymát. Mossuk meg a rozmaringot, töröljük szárazra, és tépjük le a leveleket a száráról.
Megjelölés készként
2.
Turmixolja össze a pestót
Tegye a cékla pesto összes hozzávalóját egy erős turmixgépbe (mi GrandPrix konyhai robotgépet használunk), és 30 másodpercig turmixolja a legmagasabb fokozaton. Ízesítse olívaolajjal, sóval és borssal. A pesto légmentesen zárva, hűvös helyen tárolva 4 napig eltartható.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
A parmezán sajt vásárlásakor keressen vegetáriánus vagy vegán lehetőségeket, ha szükséges, hogy ezt a receptet az Ön étrendjéhez igazítsa.