Gombás rizottó

A gombás rizottó abszolút klasszikus a rizottók között. Könnyű elkészíteni, gyorsan elkészül, és a hideg évszakban abszolút melengető érzést ad. Ismerős? Csak egy harapás és máris biztonságban érzi magad? Mi is pontosan így érzünk. Ha szeretné újra érezni, és most nagyon éhes, nézze meg a receptünket, és készítse el. Egyébként: bármilyen gombát használhat, amit a legjobban szeret. Klasszikusan gombával főztünk, de néhány darab osztrigagombát is tettünk hozzá. Különleges tipp a szárított gomba, amelyet forró húslevesben áztatva hagyunk. Különleges színt adnak a rizottónak.

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
300 g aborio rizs vagy más rizottó rizs
800 ml zöldségalaplé
4 szárított gomba nem kötelező
120 ml fehérbor
2 mogyoróhagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g gomba vagy más szezonális gomba
1/4csokor petrezselyem
120 g parmezán sajt
30 g vaj
2evőkanál olívaolaj
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

542 Kalóriát
60 g Szénhidrátokat
20 g Zsír
24 g Fehérje

Munkamenet

1.

A hozzávalók előkészítése

A fokhagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. Tisztítsa meg és szeletelje fel a gombát. Reszelje le a parmezánt. Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk finomra a petrezselymet.
Megjelölés készként
2.

A hozzávalókat megpirítjuk

Az olívaolajat és a vaj felét felhevítjük egy serpenyőben, és 3 percig pároljuk benne a fokhagymát és a mogyoróhagymát. Egy másik edényben melegítse fel a zöldséglevest (esetleg gombával), és tartsa melegen, de ne forralja fel.
Megjelölés készként
3.

Oltás

Ezután adjuk hozzá a rizst, és pároljuk 3 percig. Lágyítsuk fehérborral, és csökkentsük körülbelü a harmadára.
Megjelölés készként
4.

Hagyja a rizottót főni

Adjuk hozzá a zöldséglevest, és hagyjuk főni, amíg a rizs harapható, de még nem teljesen kész. Ezután keverjük bele a parmezánt és a maradék vajat. Sóval és borssal fűszerezzük, petrezselyemmel tálaljuk.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként