Császármorzsa

A császármorzsa valószínűleg a leghíresebb osztrák desszert. A vastag palacsintatésztát (Ausztriában palatschinken-nek is nevezik) mazsolával együtt egy nagy serpenyőben megsütik, majd apró, ízletes darabokra osztják. Szórjuk meg a tetejét porcukorral, finom vaníliaszósszal, kompóttal vagy almaszósszal: ki tudna ellenállni? Ma egy gyors és egyszerű receptünk van az Ön számára. Szereti a palacsintát és a palacsintatésztából készült ételeket? Akkor mindenképpen próbálja ki a túrós palacsintánkat, a blinit vagy a vörös bársony palacsintát!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
140 g liszt
50 g cukor
4 tojás
150ml tej
50 g mazsola
1teáskanál sütőpor
30 g vaj
1csipet
20 g porcukor
Eszközök
1 1 nagy serpenyő

Tápértékek

375 Kalóriát
54 g Szénhidrátokat
13 g Zsír
10 g Fehérje

Munkamenet

1.

A tészta elkészítése

Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgáját keverjük össze a cukorral, a liszttel, a sütőporral és a tejjel. Hagyjuk állni 10 percig.
Megjelölés készként
2.

A tojásfehérje felverése

Verjük fel a tojásfehérjét a sóval kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a tésztába. Adjunk hozzá mazsolát.
Megjelölés készként
3.

Sütés

A vaj felét egy serpenyőben megolvasztjuk. Öntsük bele a tésztát, és hagyjuk megsülni. Miután megfordítottuk, oszetépkedjük apró darabokra, és hozzáadjuk a maradék vajat. Porcukorral és vaníliamártással, kompóttal vagy almaszósszal tálaljuk.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként
Címkék