Húsvéti gofri
Húsvéti gofri: Mi így képzeljük el a húsvéti reggelit. Az alap egy igazi édesburgonyás gofri, édeskés ízzel. Friss avokádó fészekbe csomagolt buggyantott tojással tálaljuk. Játsszon egy kicsit az elrendezéssel, adjon hozzá egy kis metélőhagymát a díszítéshez, és máris egy igazán különleges húsvéti reggelit vagy akár húsvéti villásreggelit készíthet. Tipp: Egy adag méretét lásd a képen.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
6 adag édesburgonyás gofri | |
2 buggyantott tojás | |
1 avokádó | |
1/2csokor metélőhagyma | |
1teáskanál citromlé | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
1.671
Kalóriát
193 g
Szénhidrátokat
62 g
Zsír
51 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az avokádót
Az avokádót vágja félbe, hámozza meg és távolítsa el a magot. Helyezze a vágódezskára a vágott oldalával lefelé, és vágja keresztben vékony szeletekre. Kezeivel fokozatosan formázza az avokádót fészekké, ahogy a képünkön látható.
Megjelölés készként
2.
Rendezd el
Mossa meg a metélőhagymát, szárítsa meg és vágja finomra. Helyezze a gofrit háromszög alakban egy tányérra, a közepére tegyen egy avokádófészket, és helyezzen a fészekbe egy tojást. Díszítse metélőhagymával, sóval és borssal. Csepegtesse meg az avokádót citromlével. A tojást közvetlenül evés előtt törje fel.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatok hozzávetőlegesek és a felsorolt összetevőkön alapulnak. Eltérések lehetségesek.