Posírozott tojás

A posírozott, ill. buggyantott tojás valószínűleg a klasszikus tojásételek királya. Mesteri módon készíti a rántottát, a reggeli és a sült tojást? Akkor eláruljuk, hogyan lehet pillanatok alatt a buggyantott tojás mestere is. A trükkje, hogy valóban friss tojást használjunk, és a vízhez adjunk egy kis fehér ecetet. Ez elősegíti a tojásfehérje koagulációját, így könnyebbé teszi a főzést. Tehát: Próbálja ki, és készítse el így a tojást a következő reggelijére. Finom Benedek tojással vagy avokádóval és édesburgonyás gofrival kombinálva ezek a kis ételek igazán mély benyomást tesznek, megígérhetem! Tipp: A biztonság kedvéért a nyers törött tojást becsomagolhatja ételfóliába, a tetején megkötheti, majd vízben megfőzheti.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1 tojás
1EK fehérborecet

Tápértékek

66 kalória
1 g szénhidrát
1 g zsír
5 g fehérje

Munkamenet

1.

Melegítse fel a vizet

öntse a vizet egy lapos serpenyőbe, forralja fel, majd csökkentse a hőfokot, de a víz még forrjon. A tojásfőzés optimális hőmérséklete 70-80 °C. Adja hozzá az ecetet is.
Megjelölés készként
2.

Készítse el a tojást

Üsse fel a tojást egy kis csészébe vagy tálba.
Megjelölés készként
3.

Főzze meg a tojást

Egy fakanál vagy habverő segítségével keverje fel a vizet. Óvatosan csúsztassa a tojást a közepébe és már ne keverje a vizet. Ezután főzze kb. 4 percig, majd óvatosan öntse ki a tojást a vízből egy konyhai törlőkendőre.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékeket az alapanyagok alapján becsüljük meg. Valójában ezek változhatnak.
 Mentés PDF-ként
Címkék