Vegán vanília fagylalt
szuper könnyű
Szeretné elkészíteni a saját vegán vaníliafagylaltját? Sokkal egyszerűbb, mint gondolná! Ebben a receptben a varázslatos összetevők a kesudió és a zabtej. Egyszerűen helyettesítik a tehéntejet és a tejszínt. Nekik köszönhetően vaníliás és krémes fagylaltot kaphat állati eredetű termékek nélkül. A fagylaltkészítőnek köszönhetően az összes fagylalt szépen és egyenletesen keveredik és fagy meg, a levegő bejut, és jobb íze van, mint a kedvenc fagylaltozójában vásárolt fagylaltnak. Próbálja ki receptünket!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
200 g kesudió | |
300 ml Zabtej | |
80 g agavészirup | |
2 vaníliarúd |
Segédeszközök
Fagylaltkészítő | |
Mixer |
Tápértékek
153
Kalóriát
12 g
Szénhidrátokat
10 g
Zsír
3 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Áztassa be a kesudiót
Áztassuk a kesudiót egy órára forró vízbe. Szűrje le és hagyja lecsöpögni.
Megjelölés készként
2.
Készítse el a fagylaltkeveréket
Vágjuk fel hosszában a vanília hüvelyt, és kaparjuk ki a rostot. Tegye őket a turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt, és körülbelül 30 másodpercig turmixolja magas fordulatszámon.
Megjelölés készként
3.
Fagyassza le a fagylaltot
Öntse a fagylaltkeveréket egy fagylaltgépbe, és fagyasszuk le körülbelül 40 percig, amíg elérjük a kívánt állagot.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A receptünk körülbelül 10 gombóc fagylaltot készít. Egy adag egy adagolókanálnak felel meg.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.