Házi mandulavaj
szuper könnyű
A mandulavaj valóban sokoldalúan felhasználható. Akár sütéshez, müzlibe vagy zabkásába, akár egyszerűen csak pékárura: a mandulavaj mindenhová illik. Tudta, hogy nem kell a szupermarketben megvennie nem mindig baráti áron? Könnyen elkészítheti otthon is. Mindössze mandulára és egy igazán erős turmixgépre van szüksége. Klarstein GrandPrix konyhai robotgépet használunk – ez pillanatok alatt pépesíti a mandulát. Akkor kezdjük is!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
400 g mandula | |
2 teáskanál fahéj nem kötelező | |
2evőkanál agavészirup vagy más édesítőszer, nem kötelező |
Segédeszközök
GrandPrix vagy egy másik nagy teljesítményű turmixgép |
Tápértékek
2609
Kalóriát
40 g
Szénhidrátokat
224 g
Zsír
84 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Pirítsa meg a mandulát
Pirítsuk a mandulát olaj nélkül egy serpenyőben közepes lángon kb. 5 percig, amíg illatos és kissé megbarnul. Hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
2.
Pürésítsük a mandulát
Tegye a mandulát a GrandPrix gépbe, és a legmagasabb fokozaton, időközönként turmixolja. Eleinte elegendőek a rövid, 10-15 másodperces szünetek. Időközök között simítóval törölje le a masszát a falakról. Ha a keverék elkezd pépesedni, meghosszabbíthatja az időközöket (kb. 30-60 másodperc).
Megjelölés készként
3.
Puhítsa meg a mandulavajat
Amikor már sima és krémes masszát kapott (ez körülbelül 10-15 intervallumot vesz igénybe), akkor agavésziruppal és fahéjjal lágyíthatja. Keverjük meg még egyszer röviden, és élvezzük!
Megjelölés készként
Jegyzetek
Ha könnyű mandulavajat szeretne, vásároljon hámozott mandulát, vagy hámozza meg a pirítás után. Tegye őket egy konyharuhába, és törölje szárazra.
A mandulavaj légmentesen záródó edényben hűtőszekrényben két hétig eláll.
Egy adag egy egész üveg mandulavaj.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.