Feta sajt leveles tésztában
szuper könnyű
Készítsen saját feta tekercset
Feta sajt leveles tésztában: Nincs ennél egyszerűbb és ízletesebb recept. Tekerjük a fetát leveles tésztába, kenjük meg olívaolajjal és mézzel, majd szórjuk meg szezámmaggal: ennyi! Egyébként tudta, hogy az olívaolaj és a méz keveréke is nagyon népszerű reggeli Görögországban? És véleményünk szerint jogosan! Mert az aromás olívaolaj és az édes méz olyan ízfúziót alkot, amely tökéletesen illik ezekhez a kis szendvicsekhez. Mindössze 40 perc alatt a kis feta leveles tésztatekercsek kikerülnek a sütőből vagy a forrólevegős sütőből, és elkényeztetik az ízlelőbimbókat.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
400 g feta sajt | |
1 leveles tészta a hűtőszekrényből, 275 g | |
2evőkanál méz | |
1evőkanál olívaolaj | |
4evőkanál szezámmag | |
só és bors |
Tápértékek
155
Kalóriát
9 g
Szénhidrátokat
11 g
Zsír
5 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az összetevőket
A fetát lecsepegtetjük, és rudakra vágjuk. Vágjuk a leveles tésztát vékony csíkokra. Keverjük össze a mézet és az olívaolajat.
Megjelölés készként
2.
Tekerje fel
A leveles tésztacsíkot tekerjük a feta köré, kenjük meg egy kevés mézes-olajos keverékkel, és szórjuk meg sóval, borssal és szezámmaggal.
Megjelölés készként
3.
Grillezés, sütés, rántás
Süssük a grill közvetett zónájában, forrólevegős fritőzben vagy 200 °C-os sütőben, amíg a tészta át nem sül, és a tekercsek aranybarnára nem sülnek.
Megjelölés készként