Feta sajt leveles tésztában

Készítsen saját feta tekercset

Feta sajt leveles tésztában: Nincs ennél egyszerűbb és ízletesebb recept. Tekerjük a fetát leveles tésztába, kenjük meg olívaolajjal és mézzel, majd szórjuk meg szezámmaggal: ennyi! Egyébként tudta, hogy az olívaolaj és a méz keveréke is nagyon népszerű reggeli Görögországban? És véleményünk szerint jogosan! Mert az aromás olívaolaj és az édes méz olyan ízfúziót alkot, amely tökéletesen illik ezekhez a kis szendvicsekhez. Mindössze 40 perc alatt a kis feta leveles tésztatekercsek kikerülnek a sütőből vagy a forrólevegős sütőből, és elkényeztetik az ízlelőbimbókat.

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
400 g feta sajt
1 leveles tészta a hűtőszekrényből, 275 g
2evőkanál méz
1evőkanál olívaolaj
4evőkanál szezámmag
só és bors

Tápértékek

155 Kalóriát
9 g Szénhidrátokat
11 g Zsír
5 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő az összetevőket

A fetát lecsepegtetjük, és rudakra vágjuk. Vágjuk a leveles tésztát vékony csíkokra. Keverjük össze a mézet és az olívaolajat.
Megjelölés készként
2.

Tekerje fel

A leveles tésztacsíkot tekerjük a feta köré, kenjük meg egy kevés mézes-olajos keverékkel, és szórjuk meg sóval, borssal és szezámmaggal.
Megjelölés készként
3.

Grillezés, sütés, rántás

Süssük a grill közvetett zónájában, forrólevegős fritőzben vagy 200 °C-os sütőben, amíg a tészta át nem sül, és a tekercsek aranybarnára nem sülnek.
Megjelölés készként
 Mentés PDF-ként