Mogyorószósz

Készítsen házi mogyorószószt gyorsan és egyszerűen

A mogyorószósz az ázsiai és különösen az indonéz konyha szerves része. Klasszikusan szatay nyársakhoz tálalják. Azonban sok más ételhez is jól illik. Tudta, hogy otthon is gyorsan és egyszerűen elkészítheti a mogyorószószt? Tálalhatja tofunyársakhoz, szivárványsalátához vagy tavaszi tekercsekhez.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
4evőkanál mogyoróvaj
1evőkanál szezámolaj
2evőkanál szójaszósz
1/2 lime
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

358 Kalóriát
8 g Szénhidrátokat
30 g Zsír
12 g Fehérje

Munkamenet

1.

Mogyorószósz

A lime héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk. A mártás összes hozzávalóját alaposan keverje össze. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Ha szükséges, hígítsuk még egy kis szójaszósszal vagy vízzel, amíg a kívánt állagot el nem érjük.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Készítsen házi mogyorószószt gyorsan és egyszerűen
 Mentés PDF-ként