Mogyorószósz
szuper könnyű
Készítsen házi mogyorószószt gyorsan és egyszerűen
A mogyorószósz az ázsiai és különösen az indonéz konyha szerves része. Klasszikusan szatay nyársakhoz tálalják. Azonban sok más ételhez is jól illik. Tudta, hogy otthon is gyorsan és egyszerűen elkészítheti a mogyorószószt? Tálalhatja tofunyársakhoz, szivárványsalátához vagy tavaszi tekercsekhez.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
4evőkanál mogyoróvaj | |
1evőkanál szezámolaj | |
2evőkanál szójaszósz | |
1/2 lime | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
358
Kalóriát
8 g
Szénhidrátokat
30 g
Zsír
12 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Mogyorószósz
A lime héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk. A mártás összes hozzávalóját alaposan keverje össze. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Ha szükséges, hígítsuk még egy kis szójaszósszal vagy vízzel, amíg a kívánt állagot el nem érjük.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Készítsen házi mogyorószószt gyorsan és egyszerűen