smoothie mítoszok

A turmixgépek legnagyobb mítoszai

Smoothie, amit a nyers vegánok imádnak, viszont némely dietetikus csapnivalónak tart. Számos mítosz kering ennek az italnak az elkészítéséről. Viszont akár az egészsége érdekében mixeli össze a gyümölcsöket és a zöldségeket, vagy az étrendjét szeretné valamilyen új ízzel feldobni, mindenképpen szüksége lesz egy jó turmixgépre.

A smoothie-khoz speciális turmixgép szükséges

Valójában bármilyen asztali gyümölcsmixer, ami otthon van, elég egy turmix elkészítéséhez. Viszont, ha nagy előszeretettel ötvözi a gyümölcsök és a diófélék ízét, vagy ha jéggel szeretné hűteni az italát, akkor mindenképpen válasszon egy nagy teljesítményű turmixgépet, ami legalább 1 000 W-os. Az ár persze a teljesítmény arányában változik. Minél nagyobb a teljesítménye, annál drágább.

Tényleg szükséges egy speciális turmixgép a smoothie-khoz?

Egy multifunkciós vagy asztali gyümölcsmixer kiváló választás a smoothie-k elkészítéséhez. Viszont botmixert ne használjon. A gyümölcsöt ugyan elpépesítik, de nagyobb erőkifejtést igényel, ráadásul az italban nagyobb darabok is megmaradnak. A felvert tojásfehérje hozzáadásához válasszon egy ital turmixgépet. Próbálja ki például a Klarstein Vitwist turmixgépét.

A gyümölcscentrifuga is megteszi

A gyümölcscentrifugákat a gyümölcslevek elkészítéséhez tervezték. A gyümölcsről eltávolítják a gyümölcshúst és a rostokat. Az igaz, hogy az egyes alacsony fordulatszámú gyümölcscentrifugatípusok, mint például a gyümölcsprés, némi pépet hagyhatnak a gyümölcslében, amit a pohár alján lerakódásként láthat. Az ilyen gyümölcslé pedig semmiképpen sem tekinthető smoothie-nak. Ez csak egy sűrűbb gyümölcslé.

A turmixgép méretén nem múlik

A smoothie-t a saját receptje szerint keveri össze, az egyik részét megissza, a másikat pedig tárolja. Sokan önök közül így csinálják. Nos, ennek nem ez a módja, ugyanis 15 perccel a keverés után a jótékony anyagok elillannak. Ekkor már csak az édes ízt élvezheti, de az egészségre jótékonyan ható anyagokat már nem fogja a szervezetébe bevinni. Ezért válasszon olyan turmixgépet, amelyben könnyen és pontos mennyiségben össze tudja turmixolni a saját smoothie adagját.

És ezt is biztosan szívesen elolvasná: Egy hűtőszekrény az italokra a lakásba, miért is ne?

Ezért válasszon inkább egy kisebb turmixgépet, mint egy nagyobbat. Pláne, ha csak magának készíti el az egészséges italt. Néha azonban jobb, ha nagyobb kapacitású turmixgépet vásárol. Például, amikor az egész család számára turmixol, vagy amikor a turmixgépet főzéshez vagy a bébiétel pépesítéséhez használja.