Hogyan állíthatom be az SSID-t a Klarstein alkalmazáshoz?

Néha a hálózathoz való csatlakozás nem csak annyit jelent, hogy megadod a Wi-Fi jelszót az okostelefonodon. Az otthoni hálózat konfigurálása kicsit nagyobb kihívás, de szükséges ahhoz, hogy az összes intelligens társ megfelelően működjön. Nézzük tehát, hogyan kell beállítani az SSID-t a routeren, hogy támogassa a Klarstein alkalmazást és a termékeket.

Klarstein app SSID beállítás

A legegyszerűbb megoldás a 2,4 GHz-es Wi-Fi csatlakozás. Ez a hálózattípus már régóta ismert, így ha az elmúlt években nem cserélted le az routered, akkor jó eséllyel ezt a frekvenciát használod otthon. Ebben az esetben egyszerűen csak indítsd el a Klarstein alkalmazást az okostelefonon vagy táblagépen, válaszd ki az otthoni hálózathoz csatlakoztatni kívánt eszközt, és add meg a hozzáférési jelszót. Ezután elindíthatod a párosítási folyamatot.

Kétsávos vagy 5 GHz-es routerem van. Hogyan állíthatom be az SSID-t?

Ez egy kicsit nagyobb kihívás lesz. Külön SSID-t kell beállítani a routeren, amely helyettesíti majd a 2,4 GHz-es hálózatot. Egyszerűen fogalmazva – hozz létre egy külön alhálózatot az otthoni hálózatban a Klarstein eszközök számára. Azt, hogy hány SSID-t állítottál be a hálózaton, könnyen megtudhatod, ha megnyitod a beállításokat, és ellenőrzöd az elérhető Wi-Fi hálózatokat.

Érdekelhet még: Tedd egyszerűbbé az életed a Klarstein alkalmazással

Tegyük fel, hogy az 5 GHz-es hálózat neve Sajat_WiFi. A Klarstein eszközök csatlakoztatásához létre kell hoznod egy külön alhálózatot, mondjuk Saját_WiFi_2.4GHz néven.

smart klíma

A legegyszerűbben a router beállításaiban választhatod ki az új SSID-t. Nyisd meg a böngészőt, és írd be a IP címet a keresőbe oda, ahova a weboldalakat szoktad. Ez lehet például a 192.168.1.1 vagy a 192.168.2.1 formátum. Felhasználóként többféleképpen is hozzáférhetsz az IP címhez: megtalálod azt magán a hálózati eszközön, annak oldalán vagy a számítógép rendszer beállításaiban.

Miután beírtad a címet, már csak a bejelentkezési adatait kell megadnod, és máris eljutsz a router beállításaihoz. Az egyes márkák felhasználói felületei eltérőek lehetnek, ezért utána kell nézned az SSID-beállításoknak. Válaszd ki az alhálózat nevét a beállításokban, és figyelj a helyes hálózati frekvenciára – azaz 2,4 GHz. Erősítsd meg és aktiváld a hálózatot. Ekkor minden készen áll a Klarstein berendezés csatlakoztatására.