a bambusznak előnyei

Ismerje meg a bambusz előnyeit a konyhában

A bambuszfa egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Környezetbarát, strapabíró és látványra is szép. Mi a bambusz előnyeit a konyhában vizsgáltuk meg.

A kincset érő ázsiai fát egyre gyakrabban használják a hagyományos háztartásokban, ott is főleg a konyhában. És most nem csak a kínai ételkülönlegességek ízletes bambuszrügyeiről beszélünk. A bambuszfa kimondottan praktikus és esztétikus kiegészítővé vált, akár a konyha eszközöket vesszük figyelembe, vagy akár az egész konyhát.  Milyenek is pontosan a bambusz előnyei a konyhában?

A bambusz előnyei fa építőanyagként

A bambuszból készült konyhaszekrények számos előnnyel járnak. A bambuszfa magas kovasavtartalma a bútorok számára hosszú élettartamot és nagy szilárdságot biztosít, ennek ellenére a fa mégis rendkívül könnyű. A szó szoros értelmében bármilyen bútordarab készíthető belőle: szekrény, asztal, szék, bárpult és még sok egyéb. Ezenkívül a bambuszfa nagyon esztétikus, és a „természet egy részét” hozza el az otthonába. Ezért is igényel többszöri lakkozást, viszont ritkán festik.

A bambusz előnyei közé tartozik az is, hogy árad belőle az elegancia.

Számtalan konyhai eszközt és egyéb készüléket is gazdagítottak a bambusz minőségével és esztétikájával. Sok esetben jobban tömít, hosszabb élettartamot biztosít vagy kevesebb karbantartást igényel. Ráadásul a bambuszfával kombinált hétköznapi alapanyag nagyon kellemes és fényűző hatást kelt.

Ilyenek például az üvegkancsók, tálak vagy tárolóedények. Az üveg eleganciája és a természetet idéző bambusz-elemek összhatása párosul a célszerűséggel, ugyanis ezeket az egyébként szekrénybe pakolt dolgokat most már büszkén kiteheti, hogy bárki megcsodálhassa. Többek között a gyermek étkészleteket is, amelyek bizonyítják, hogy a bambusz vidám színekkel is kombinálható.

Szeletelni is lehet rajta

A kínálatban számos más termék is megtalálhatja. Például a különböző méretű vágódeszkákat. Amellett, hogy kemény és strapabíró, ez az alapanyag kíméletesen védi a késeit az eltompulástól vagy a károsodástól. Ráadásul környezetbarát, és a komposztban is felbomlik.

És ezt is biztosan szívesen elolvasná: Miért termesztünk otthon thai bazsalikomot?

További remek konyhafelszerelési tippjeink a különféle fakanalak vagy mérőkanalak. Ezek pedig az edényeket és a serpenyőket kímélik, valamint megóvják a károsodástól. Különféle dobozok közül is válogathat, például teás tasakokra. A kiváló minőségű farekeszek a teákat nemcsak rendezetten tartják, de megőrzik az ízüket és az egyedi aromájukat is.