a páraelszívó szűrőjét tisztítani kell

Így tisztítsuk a páraelszívó szűrőjét

A páraelszívó gondoskodik a kellemes konyhai környezetről. Ahhoz, hogy megfelelően működjön, szűrőinek tisztának kell lenniük. Megnéztük, hogyan kell helyesen tisztítani a páraelszívó szűrőjét.

Nem minden páraelszívó szűrője mosható. Az aktív szénszűrőket vagy a textilszűrőket egy bizonyos idő után ki kell cserélni. Csak az alumínium, nemesacél, illetve a kerámia zsírszűrőket lehet tisztítani.

A zsírszűrők többsége erősen szennyezett, ezért a mosogatógép nem mindig tisztítja meg őket megfelelően. Hogyan kell tehát alaposan kitisztítani a páraelszívó szűrőjét?

Ez is érdekelheti: Mi a páraelszívó szénszűrője

A páraelszívó szűrőjének tisztítási menete

  1. Vegye ki a zsírszűrőt. Ez az a “fémrács” a páraelszívó alsó oldalán.
  2. Helyezze el a zsírszűrőt egy sütőtepsin.
  3. Forrósítson fel vizet egy gyorsforralóban és öntse ki a sütőtepsibe úgy, hogy a páraelszívó szűrője teljesen a víz alatt legyen.
  4. Szórjon a vízbe étkezési szódabikarbónát.
  5. Hagyja a szűrőt tisztítás előtt pár pillanatig ázni a forró vízben, hogy a zsíros szennyeződések egy picit feloldódjanak. Minél forróbb lesz a víz, annál hatékonyabb lesz a tisztítás. Ha a víz a szűrő tisztítása közben kihűlne, melegítse fel a főzőlapon.
  6. Vegyen egy fogkefét, hogy a mosás közben ne süsse meg a kezét és tisztítsa az alumíniumszűrőt addig, amíg teljesen tiszta nem lesz.
  7. Vegye ki a megtisztított szűrőt a vízből és törölje szárazra. Most visszateheti a páraelszívóra.
  8. Ismételje meg azt az eljárást kéthavonta, a páraelszívó használatának gyakoriságától függően.

Mikor érdemesebb a zsírszűrőt egyenesen kicserélni

rendszeresen tisztítsa a páraelszívó szűrőjét

Olykor előfordulhat, hogy a zsírszűrő nagyon elhasználódott vagy rozsdás. Ha el volt hanyagolva a rendszeres tisztítás, talán nem fogja tudni teljesen megtisztítani a szűrőt fokozott erőfeszítés nélkül. Vagy talán egyáltalán nincs kedve tisztítani a szűrőt, ezért inkább kicseréli. Ilyen esetben az új zsírszűrőt megrendelheti a Klarstein szűrőkínálatából.

Hogyan válassza ki az új páraelszívó-szűrőt.

Nézze meg a páraelszívó használati útmutatójában, milyen alakú és méretű szűrő alkalmas az ön páraelszívójába. Vagy mérje le régi zsírszűrőjének méreteit és vásároljon új szűrőt ugyanilyen méretekkel. Legegyszerűbb új zsírszűrőt választani ugyanattól a márkától, amilyen a páraelszívó és ugyanabban az üzletben, ahol magát a páraelszívót is vette.