Amerikai sült burgonya a sütőből

A sütőben sült amerikai burgonya az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a burgonya igazán finom legyen. Sokféle neve van: amerikai burgonya, burgonya negyedek, sült burgonya vagy más elnevezések. Íme egy recept az igazán ropogós és ízletes sütőben sült burgonyához.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1 kg újburgonya
1/2csokor rozmaring
1/2csokor kakukkfű
3EK olívaolaj
2TK édes paprika
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

305 Kalóriát
43 g Szénhidrátokat
11 g Zsír
5 g Fehérje

Munkamenet

1.

A burgonya előkészítése

A burgonyát félbevágjuk, és hold alakúra vágjuk. Egy nagy tálban alaposan mossuk le őket hideg vízzel.
Megjelölés készként
2.

Fűszernövények elkészítése

A rozmaringot és a kakukkfüvet megmossuk, megszárítjuk, a leveleket a száráról lehúzzuk, és apróra vágjuk.
Megjelölés készként
3.

A sütő előmelegítése

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra a felső és alsó fűtőtesttel.
Megjelölés készként
4.

Keverjük össze és süssük meg

Hagyjuk jól lecsepegni a burgonyát, majd egy tálban jól keverjük össze a fűszerekkel, olívaolajjal és fűszernövényekkel. Terítsük a burgonyát egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük körülbelül 40 percig, amíg el nem érjük el a kívánt barnasági fokot.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként