Amerikai sült burgonya a sütőből
A sütőben sült amerikai burgonya az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a burgonya igazán finom legyen. Sokféle neve van: amerikai burgonya, burgonya negyedek, sült burgonya vagy más elnevezések. Íme egy recept az igazán ropogós és ízletes sütőben sült burgonyához.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 kg újburgonya | |
1/2csokor rozmaring | |
1/2csokor kakukkfű | |
3EK olívaolaj | |
2TK édes paprika | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
305
Kalóriát
43 g
Szénhidrátokat
11 g
Zsír
5 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A burgonya előkészítése
A burgonyát félbevágjuk, és hold alakúra vágjuk. Egy nagy tálban alaposan mossuk le őket hideg vízzel.
Megjelölés készként
2.
Fűszernövények elkészítése
A rozmaringot és a kakukkfüvet megmossuk, megszárítjuk, a leveleket a száráról lehúzzuk, és apróra vágjuk.
Megjelölés készként
3.
A sütő előmelegítése
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra a felső és alsó fűtőtesttel.
Megjelölés készként
4.
Keverjük össze és süssük meg
Hagyjuk jól lecsepegni a burgonyát, majd egy tálban jól keverjük össze a fűszerekkel, olívaolajjal és fűszernövényekkel. Terítsük a burgonyát egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük körülbelül 40 percig, amíg el nem érjük el a kívánt barnasági fokot.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.