Ázsiai szárított marhahús

Ázsiai szárított marhahús: egy amerikai klasszikus másfajta változata. A Beef Jerky egy szárított marhahús. Általában egyszerűen sóval ízesítik. Ebben a receptben azonban a sovány marhahúsfiléhez egy csípős és fűszeres ázsiai csavart ad hozzá. A sütőben történő szárítás lehetővé teszi a hús kíméletes elkészítését és az összes tápanyag megőrzését. Akár útközben, akár snackként a kanapén: minden húsimádó számára ez minden bizonnyal az “édes táska” új fénypontja lesz. Miért is ne próbálná ki most azonnal?!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
500 g marhahús (sovány)
30 g citromfű
2 gerezd fokhagyma
2evőkanál barna cukor
1teáskanál fűszerpor kapható az Asia Marketben
1TK kurkuma
1TK chilipehely
2EK növényi olaj
só és bors ízlés szerint
Eszközök
Aszalógépek

Tápértékek

172 Kalóriát
2 g Szénhidrátokat
6 g Zsír
26 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a húst

Öblítse le a marhahúst hideg víz alatt, és törölje szárazra. Ha szükséges, távolítsa el az ezüstös bőrt és a zsírt, és egyenletesen szeletelje fel körülbelül 4 mm vastag szeletekre.
Megjelölés készként
2.

A húst felszeletelje

Készítse el a pácot: Mossa meg a citromfüvet, hámozza meg a fokhagymát, és mindkettőt vágja durvára. Keverje össze a cukorral, a Füng porral, a kurkumával, a chilipehellyel, az olajjal, a sóval és a borssal, majd a húst legalább 2 órán át hűtse a pácban.
Megjelölés készként
3.

A hús szárítása

Helyezze a marhahúst egy dehidratáló rácsára, és 50 °C-on 5 órán át szárítsa.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összeteFízvők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként