Brokkolis-spenót leves
Amikor újra hideg lesz odakint, a brokkolis-spenótleves az egyik csúcsétel a levesek között. És nemcsak azért, mert ez a kreáció hihetetlenül krémes. Nem, erősíti az immunrendszerünket, rengeteg energiát ad, és fő zöld összetevőinek köszönhetően igazi sikert arat a színeivel. Ez a zöldségleves biztosan jól megállja a helyét az olyan klasszikusok mellett, mint a paradicsomleves, a krumplileves és hasonlók!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
250 g friss spenót | |
1 brokkoli | |
150 ml zöldség alaplé | |
200 g Crème fraîche | |
2 hagyma | |
1evőkanál növényi olaj | |
1csipet szerecsendió | |
só és bors izlés szerint |
Segítők
botmixer vagy turmixgép |
Tápértékek
449
kalória
14 g
szénhidrát
37 g
zsír
10 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készítmény
Mosd meg a brokkolit és a spenótot. Vágd fel a spenótot apró darabokra. Hámozd meg és vágd durvára a hagymát.
Megjelölés készként
2.
A hagymát megdinszteljük
Melegítsd fel a növényi olajat egy serpenyőben, és pirítsd benne a hagymát 4 percig.
Megjelölés készként
3.
Főzzük meg a levest
Add hozzá a brokkolit és a spenótot, párold kb. 1 percig, majd öntsd fel a zöldség alaplével. Főzd 30 percig.
Megjelölés készként
4.
Keverjük össze a levest
Vedd le a tűzhelyről, és turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd össze, hogy ne maradjon darabos. Keverd bele a crème fraîche-t, és forrald fel újra.
Megjelölés készként
5.
Ízesítsd szerecsendióval, sóval és borssal, és fogyaszd forrón.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Egy finom bagett illik hozzá.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.