Brokkolis-spenót leves

Amikor újra hideg lesz odakint, a brokkolis-spenótleves az egyik csúcsétel a levesek között. És nemcsak azért, mert ez a kreáció hihetetlenül krémes. Nem, erősíti az immunrendszerünket, rengeteg energiát ad, és fő zöld összetevőinek köszönhetően igazi sikert arat a színeivel. Ez a zöldségleves biztosan jól megállja a helyét az olyan klasszikusok mellett, mint a paradicsomleves, a krumplileves és hasonlók!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
250 g friss spenót
1 brokkoli
150 ml zöldség alaplé
200 g Crème fraîche
2 hagyma
1evőkanál növényi olaj
1csipet szerecsendió
só és bors izlés szerint
Segítők
botmixer vagy turmixgép

Tápértékek

449 kalória
14 g szénhidrát
37 g zsír
10 g fehérje

Munkamenet

1.

Készítmény

Mosd meg a brokkolit és a spenótot. Vágd fel a spenótot apró darabokra. Hámozd meg és vágd durvára a hagymát.
Megjelölés készként
2.

A hagymát megdinszteljük

Melegítsd fel a növényi olajat egy serpenyőben, és pirítsd benne a hagymát 4 percig.
Megjelölés készként
3.

Főzzük meg a levest

Add hozzá a brokkolit és a spenótot, párold kb. 1 percig, majd öntsd fel a zöldség alaplével. Főzd 30 percig.
Megjelölés készként
4.

Keverjük össze a levest

Vedd le a tűzhelyről, és turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd össze, hogy ne maradjon darabos. Keverd bele a crème fraîche-t, és forrald fel újra.
Megjelölés készként
5.

Ízesítsd szerecsendióval, sóval és borssal, és fogyaszd forrón.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Egy finom bagett illik hozzá.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként