Brookies

A Brookies két abszolút klasszikus: a brownie és a süti fúziója. Tud ennél jobbat? Mi nem! Mert ha nem tud (vagy nem akar) dönteni e két legenda között, egyszerűen keverje össze mindkét tésztát, terítse szét egy tepsiben, és máris egy nagyszerű finomságot kap, amit valószínűleg még melegen elfogyaszt a tepsiből. Egy próbát megér, nem igaz?

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
120 g Sötét csokoládé bevonat
150 g vaj
2 tojás
80 g fehér cukor
80 g barna cukor
40 g liszt 405 típusú
3evőkanál sütőkakaó
1csipetnyi
A kekszek elkészítéséhez
2 tojás
100 g vaj
30 g barna cukor
50 g fehér cukor
150 g liszt
1teáskanál sütőpor
1teáskanál vanília kivonat
50 g csokoládéforgács
1csipetnyi
Segédeszközök
Sütőtál kb. 25-35 cm
Konyhai robotgép választható
vagy botmixer

Tápértékek

369 Kalóriát
40 g Szénhidrátokat
22 g Zsír
3 g Fehérje

Munkamenet

1.

Olvasszuk fel a csokoládét

A sütikhez a vajat és az étcsokoládét vízfürdőben felolvasztjuk.
Megjelölés készként
2.

Készítsük el a brownie tésztáját

A tojásokat, a sót, a cukrot és a barna cukrot konyhai robotgépben (vagy kézi mixerrel) habosra verjük. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, és keverjük össze. Keverjük bele a csokoládékeveréket is. Öntünk mindent egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Megjelölés készként
3.

Készítsük elő a sütőt

Melegítsük elő a sütőt 180 °C felső/alsó hőmérsékletre.
Megjelölés készként
4.

Sütemény tészta

Hagyjuk a vajat szoba-hőmérsékletűre hűlni. Keverjük össze a vajat, a cukrot, a sót és a vaníliát. Adjuk hozzá a tojást, a lisztet és a sütőport, majd dolgozzuk tésztává. Végül keverjük bele a csokoládédarabokat. A süteménytésztát nagy lapos darabokra nyomkodjuk, és a süti tészta tetejére helyezzük.
Megjelölés készként
5.

Süssük meg a brookies-t

Süssük a sütiket körülbelül 35 percig. Tesztelje pálcikákkal.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként