Brookies
A Brookies két abszolút klasszikus: a brownie és a süti fúziója. Tud ennél jobbat? Mi nem! Mert ha nem tud (vagy nem akar) dönteni e két legenda között, egyszerűen keverje össze mindkét tésztát, terítse szét egy tepsiben, és máris egy nagyszerű finomságot kap, amit valószínűleg még melegen elfogyaszt a tepsiből. Egy próbát megér, nem igaz?
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
120 g Sötét csokoládé bevonat | |
150 g vaj | |
2 tojás | |
80 g fehér cukor | |
80 g barna cukor | |
40 g liszt 405 típusú | |
3evőkanál sütőkakaó | |
1csipetnyi só |
A kekszek elkészítéséhez
2 tojás | |
100 g vaj | |
30 g barna cukor | |
50 g fehér cukor | |
150 g liszt | |
1teáskanál sütőpor | |
1teáskanál vanília kivonat | |
50 g csokoládéforgács | |
1csipetnyi só |
Segédeszközök
Sütőtál kb. 25-35 cm | |
Konyhai robotgép választható | |
vagy botmixer |
Tápértékek
369
Kalóriát
40 g
Szénhidrátokat
22 g
Zsír
3 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Olvasszuk fel a csokoládét
A sütikhez a vajat és az étcsokoládét vízfürdőben felolvasztjuk.
Megjelölés készként
2.
Készítsük el a brownie tésztáját
A tojásokat, a sót, a cukrot és a barna cukrot konyhai robotgépben (vagy kézi mixerrel) habosra verjük. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, és keverjük össze. Keverjük bele a csokoládékeveréket is. Öntünk mindent egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Megjelölés készként
3.
Készítsük elő a sütőt
Melegítsük elő a sütőt 180 °C felső/alsó hőmérsékletre.
Megjelölés készként
4.
Sütemény tészta
Hagyjuk a vajat szoba-hőmérsékletűre hűlni. Keverjük össze a vajat, a cukrot, a sót és a vaníliát. Adjuk hozzá a tojást, a lisztet és a sütőport, majd dolgozzuk tésztává. Végül keverjük bele a csokoládédarabokat. A süteménytésztát nagy lapos darabokra nyomkodjuk, és a süti tészta tetejére helyezzük.
Megjelölés készként
5.
Süssük meg a brookies-t
Süssük a sütiket körülbelül 35 percig. Tesztelje pálcikákkal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.