Áfonyás fagylalt vörös borral

Áfonyafagylalt vörösborral – ilyen kombinációval még nem találkozott? Ha szerei a gyümölcsös, bogyós és telt ízeket, ez a fagylaltrecept csak Önnek való. A jellegzetes szín és a különböző ízek teszik különlegessé ezt a házi készítésű fagylaltot. Próbálja ki!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
300 ml száraz vörösbor például Cabernet Sauvignon
100 g áfonya
60 ml portói bor
60 ml fekete-ribizli likőr például Cassis
1 vaníliarúd
1/2 narancs
150 g vaj
Segédeszközök
Jégkrém készítő
Finom szita

Tápértékek

296 Kalóriát
7 g Szénhidrátokat
25 g Zsír
1 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő az összetevőket

Az áfonyát jól mossuk meg és szárítsuk meg. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a magját kikaparjuk. A fél narancs héját lehúzzuk, a levét kicsavarjuk.
Megjelölés készként
2.

Forraljuk fel a bort

Forraljuk fel a vörösbort alacsony hőfokon. Csökkentsük körülbelül 200 ml-re, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
3.

Főzzük össze az egészet

Az áfonyát, a portóit, a likőrt, a narancshéjat és -levét, a vaníliarudat és a pépet, valamint a cukrot melegítsük fel egy lábasban, és főzzük körülbelül 10 percig, amíg a hozzávalók összeállnak. Távolítsuk el a vaníliarudat és a narancshéjat, turmixgépben pürésítsük a keveréket, majd finom szitán szűrjük át.
Megjelölés készként
4.

Fejezzük be a fagylaltkeveréket

Keverjük össze az áfonyás keveréket és a vörösbort. A vajat vágjuk kockákra, és fokozatosan keverjük a fagylaltkeverékhez.
Megjelölés készként
5.

Fagyasszuk le a fagylaltot

Tegyük a fagylaltkeveréket a fagylaltgépbe, és fagyasszuk le körülbelül 30 - 40 percig. Azonnal fogyaszthatjuk, vagy légmentesen záródó edényben a fagyasztóban tároljuk.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Nincs otthon portóija vagy likőrje? Használjon többet abból, amije van.
Hozzávalóinkból körülbelül 500 g fagylaltot készíthetünk, ami 5 adagnak felel meg. Mindegyik körülbelül 100 gramm.
 Mentés PDF-ként