Mangó chutney

A mangós chutney nagyon sokoldalú. Szeretjük édes-fűszeres meglepetésként hamburgerekben vagy szendvicsekben. Nagyszerű kenőként vagy finom kiegészítője egy baguette-nek. A chutney-t egy kis chilivel fűszerezzük. Ki meri próbálni?

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
300 g mangó friss vagy fagyasztott
100 ml fehérborecet
3evőkanál nádcukor
1teáskanál kurkuma
10friss gyömbér
1teáskanál kömény
1 lime
1 gerezd fokhagyma
1 pirospaprika nem kötelező
1evőkanál növényi olaj
só és bors ízlés szerint
Segédeszközök
Turmixgép opcionális

Tápértékek

76 Kalóriát
14 g Szénhidrátokat
2 g Zsír
1 g Fehérje

Munkamenet

1.

A hozzávalók elkészítése

Hámozzuk meg a fokhagymát és vágjuk apróra. Távolítsuk el a chilipaprikák magját, és vágjuk fel apróra. A lime héját lereszeljük, és a levét kicsavarjuk. Hámozzuk meg és reszeljük finomra a gyömbért.
Megjelölés készként
2.

Készítsük el a chutney-t

Melegítsük fel a növényi olajat egy serpenyőben. Pirítsuk meg benne a chilit, a gyömbért és a fokhagymát. Adjuk hozzá a mangót, és ízesítsük ecettel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és főzzük körülbelül 30 percig, amíg a mangó megpuhul és főni kezd. Ízlés szerint fűszerezzük cukorral, sóval és borssal. Ha szükséges, keverjük össze botmixerrel.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként