Brownie dióval
A diós brownie-k a csokoládétésztát ropogós és aromás dióval kombinálják. Számunkra ez a tökéletes édes nassolnivaló. Ráadásul ezeket a brownie-kat gyorsan megsütjük, és még gyorsabban eltűnnek, ha már kikerültek a sütőből. Zseniális, nem igaz? Tehát itt az ideje, hogy gyorsan kipróbálja a diós brownie receptünket, és még melegen, a sütőből kivéve fogyassza el. Mit szólna egy gombóc vaníliafagylalthoz? Kóstolja meg, hogy ízlik!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
200 g étcsokoládé ideális esetben 70%-os kakaó | |
100 g dió | |
125 g vaj | |
100 g cukor | |
50 g barna cukor | |
3 tojás | |
125 g liszt Type 405 | |
3evőkanál kakaópor | |
1csipet só |
Eszközök
Konyhai robotgép opcionális | |
sütőforma |
Tápértékek
495
Kalóriát
45 g
Szénhidrátokat
31 g
Zsír
8 g
Białka
Munkamenet
1.
Olvasszuk fel a csokoládét
Olvasszuk fel a csokoládét és a vajat egy serpenyőben közepesen magas hőfokon. A diómagot durvára vágjuk.
Megjelölés készként
2.
A sütő előmelegítése
Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra felső/alsó fűtéssel.
Megjelölés készként
3.
Keverjük össze a tésztát
Keverjük bele a cukrot az olvasztott csokoládéba. Adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük össze konyhai robotgéppel vagy habverővel. Szitáljuk át a lisztet, a kakaót és a sót, és keverjük össze óvatosan egy kanállal vagy villával, amíg a hozzávalók összeállnak és tésztát alkotnak. Végül keverjük bele a diót
Megjelölés készként
4.
Diós brownie-t süssünk
A masszát kivajazott vagy sütőpapírral bélelt formába öntjük, és kb. 20 percig sütjük, amíg a brownie ropogós lesz a tetején, de belül még puha lesz.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.