Citromos csirke

A citromos csirke egy egyszerű étel, amelynél a sütő elvégzi a munka nagy részét. A hús mégis szép és puha, és még egy aromás szósz is jár hozzá. Próbálja ki receptünket, és élvezze a lédús citromos csirkét. Egy étel, amely biztosan lenyűgözi a vendégeket!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
800 g csirkedarab az Ön választása szerint, pl. combok, csirkecombok, szárnyak
3 bio citrom
600 g paradicsom
3szál kakukkfű
3szál rozmaring
12 mogyoróhagyma
3kanál olívaolaj
100 ml zöldségalaplé
100 ml fehérbor
2teáskanál édes paprika
só és bors ízlés szerint
Eszközök
Sütőedény vagy tűzálló serpenyő

Tápértékek

575 Kalóriát
10 g Szénhidrátokat
33 g Zsír
53 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük elő a csirkét

Mossuk meg, szárítsuk meg és dörzsöljük be a csirkedarabokat olívaolajjal. Sóval, borssal és paprikával fűszerezzük.
Megjelölés készként
2.

Készítse elő az összetevőket

A paradicsomot megmossuk és ketté vágjuk. Hámozzuk meg és negyedeljük fel a mogyoróhagymát. Mossuk meg és szárítsuk meg a fűszernövényeket. Facsarja ki a citrom levét. A maradék citromot vágjuk fel karikákra.
Megjelölés készként
3.

A sütő előmelegítése

Melegítsük elő a sütőt 200 °C felső/alsó hőfokra.
Megjelölés készként
4.

Süssük meg a csirkét

Helyezzük a csirkedarabokat, a paradicsomot, a mogyoróhagymát és a fűszernövényeket egy mély tepsibe vagy egy nagy tepsibe. Keverjük össze a zöldségalaplevet, a bort és a citromlevet, majd öntsük rá. Süssük 50 percig, és időnként egy kanál segítségével kenegessük meg a csirkét a kisült zsírral. Készítse elő a csirkét a tálaláshoz. Szűrjük át a mártást egy szitán. Adjuk hozzá a mogyoróhagymát és a paradicsomot a csirkéhez, és sűrítsük be a szószt, ha szükséges.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
A mártást sütés után egy kis kukoricakeményítővel sűríthetjük. Így tökéletesen illik a csirkéhez. Adjunk hozzá burgonyát és néhány zöldséget, és máris kész a lakoma.
 Mentés PDF-ként