Burgonyás kenyér szalonnával
A burgonyás kenyér szalonnával a klasszikus búzakenyér nagyon kiadós és ízletes változata. Ez a kenyérsütőgépben készített ropogós és könnyű kenyér szinte semmi munkába nem kerül, és biztosan a következő reggeli vagy vacsora sztárja lesz. Próbálja ki receptünket, és kényeztesse magát egy kiadós kenyérrel, amely egyébként krémsajttal és friss fűszernövényekkel különösen finom.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
200 g burgonya | |
400 g liszt (1050-es típusú) | |
100 ml tej | |
200 ml víz | |
20 g méz | |
1/2csomag szárított élesztő | |
1teáskanál só | |
50 g kockára vágott szalonna |
Eszközök
Kenyérsütőgép |
Tápértékek
151
Kalóriát
27 g
Szénhidrátokat
2 g
Zsír
5 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a hozzávalókat
A burgonyát hámozza meg, és főzze sós vízben kb. 20 percig. Csöpögtesse le, pürésítse és hagyja kihűlni. A szalonnát egy serpenyőben süsse közepes lángon kb. 10 percig.
Megjelölés készként
2.
Keverjük össze az összetevőket
Tegye az összes hozzávalót a kenyérsütőbe, és állítsa be a normál programot.
Megjelölés készként
3.
Kenyérsütés
Sütés után tetszés szerint változtatjuk a barnulás mértékét.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Egy adag egy szelet kenyérnek felel meg.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összeteFízvők alapján. Eltérések lehetségesek.