Cékla pesto
A cékla pesto gyors, nagyon finom ízű, és rózsaszínű ízélménnyé varázsolja a tésztát. Még a kis zöldségmegtagadók is nagyon jónak tartják. A recept előre elkészítésre és későbbi felhasználásra is alkalmas. Sok oka van tehát annak, hogy kipróbálja ezt a rózsaszínű finomságot. A cékla pesto egyértelműen az egyik őszi slágerünk.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
| 500 g cékla előfőzött | |
| 100 ml olívaolaj | |
| 50 g dió | |
| 3 gerezd fokhagyma | |
| 2szál rozmaring | |
| 50 g parmezán sajt győződjön meg róla, hogy vegetáriánus vagy vegán | |
| 1teáskanál citromlé | |
| só és bors ízlés szerint | 
Eszközök
| GrandPrix opcionális | |
| vagy turmixgép | 
Tápértékek
					203
											Kalorie
									
							
					7 g
											Szénhidrátokat
									
							
					17 g
											Zsír
									
							
					4 g
											Fehérje
									
					Munkamenet
			
				1.			
				
					
			
					Előkészítjük a hozzávalókat
A diót egy serpenyőben olaj hozzáadása nélkül kb. 5 percig pirítjuk. Reszelje le a parmezánt. Hámozzuk meg a fokhagymát. Mossuk meg a rozmaringot, töröljük szárazra, és tépjük le a leveleket a száráról.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				2.			
				
					
			
			Turmixolja össze a pestót
Tegye a cékla pesto összes hozzávalóját egy erős turmixgépbe (mi GrandPrix konyhai robotgépet használunk), és 30 másodpercig turmixolja a legmagasabb fokozaton. Ízesítse olívaolajjal, sóval és borssal. A pesto légmentesen zárva, hűvös helyen tárolva 4 napig eltartható.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				Jegyzetek
				A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.  			
					
				A parmezán sajt vásárlásakor keressen vegetáriánus vagy vegán lehetőségeket, ha szükséges, hogy ezt a receptet az Ön étrendjéhez igazítsa.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		




