Citromos-bazsalikomos sörbet

A citromos-bazsalikomos sörbet feldobja az unalmas fagyasztót. A kesernyés és savanyú citrom a friss bazsalikommal kombinálva olyan ízbombát hoz létre, amit még soha nem kóstoltál. A felvert tojásfehérjének köszönhetően a sorbet mindig krémes és légies marad. A citromhéjakban tálalt színes nyári sorbet igazi szemet gyönyörködtető finomság.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
3 citrom bio
200 ml víz
1csokor bazsalikom
130 g cukor
1 tojásfehérje
Segítők
Jégkrém készítő
Keverő

Tápértékek

298 kalória
69 g szénhidrát
1 g zsír
4 g fehérje

Munkamenet

1.

Készíts citromos vizet

Forralj fel vizet és cukrot egy lábasban és főzd 2 percig. Öblítsd le a citromokat forró vízzel, és reszeld az egyik citrom héját a cukros vízbe. Hűtsd le a folyadékot.
Megjelölés készként
2.

Fejezze be a fagylaltos masszát

Mosd meg és szárítsd meg a bazsalikomot. Préseld ki a citromok levét. A két keveréket a cukros vízzel együtt keverd össze nagyon óvatosan botmixerrel vagy turmixgéppel.
Megjelölés készként
3.

Fagyassza le a fagylaltot

Fagyaszd a fagylaltkeveréket a fagylaltgépben körülbelül 20 percig.
Megjelölés készként
4.

Szolgáló

Kanalazd ki a félbe vágott citromokat, és tálalj bennük egy-egy gombóc sorbetet.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként