Töltött cukkinivirágok

40 Minuten

Egyszerű

4 Portionen

Próbáltad már a cukkini helyett csak a virágjait? A töltött cukkinivirágok olasz klasszikus, és igazi ínyencfalat. A mi receptünkben egy finom ricottakrémmel töltjük meg őket, amely jól illik a virágok édes ízéhez, friss fűszernövényekkel és facsart lime-mal. Akár előételként egy kis ciabattával, akár egy ízletes olasz főételhez köretként: a töltött cukkini virágokat érdemes kipróbálni! Egyébként: ehető virágokat találhatsz a jobb szupermarketekben, csemegeboltokban vagy a piacon is. Tartsd nyitva a szemed!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
8 cukkini virág
200 g Ricotta
50 g parmezán
1 tojássárgája
1 lime
8szál petrezselyemzöld
4evőkanál olívaolaj
1csipet szerecsendió
só és bors ízlés szerint
Segítők
botmixer vagy turmixgép
Sütőforma

Tápértékek

317 kalória
11 g szénhidrát
26 g zsír
12 g fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a cukkini virágait

Először gondosan mosd meg a cukkini virágokat, hagyd, hogy lecsöpögjenek, majd óvatosan nyisd ki őket és távolítsd el a bibéket. A virágokat helyezd olajjal kikent sütőtálcába.
Megjelölés készként
2.

Melegítse elő a sütőt

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra felül és alul.
Megjelölés készként
3.

Készítse elő a tölteléket

Mosd meg, szárítsd meg és vágd finomra a petrezselymet. Reszeld finomra a parmezán sajtot, és facsard ki a lime levét. Keverd össze az egészet a ricottával, a szerecsendióval, a sóval és a borssal, majd botmixerrel keverd simára.
Megjelölés készként
4.

Megtöltjük és megsütjük

Óvatosan töltsd meg a virágokat a ricottakrémmel, forgasd meg és locsold meg olívaolajjal. Süsd 20 percig, és tálald forrón.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Az ehető virágokat jól felszerelt szupermarketekben, csemegeboltokban vagy a heti piacon találhatja meg. Tartsd értük a szemed!
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként