Cordon Bleu

A Cordon Bleu egy klasszikus, amelyet ma szeretnénk bemutatni Önöknek. Vékonyan panírozott, sonkával és sajttal töltött, panírozott és sült szelet. Már ettől a leírástól is összefut a nyál a szánkban, nem igaz? Hagyományosan osztrák, ma borjú cordon bleu-t készítünk. Használhatunk azonban sertéshúst vagy baromfit is – amelyiket jobban kedveli. A Cordon Bleu gyors és egyszerű, de a tányéron mindig a toppon van. Miért ne próbálná ki most azonnal!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2 borjúszelet esetleg sertés vagy baromfi
2 tojás
2szelet főtt sonka
100 g Emmentáli erősebb változata: Gruyere
50 g liszt 405-ös típusú
150 g zsemlemorzsa
növényi olaj a sütéshez

Tápértékek

615 Kalóriát
44 g Szénhidrátokat
24 g Zsír
23 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük el a szeletet

Mossuk meg a húst hideg vízzel, és töröljük szárazra. Ha szükséges, kloffoljuk ki egyenesen. Az egyik felét töltsük meg sonkával és sajttal, hajtsuk össze, és a széleket kissé nyomkodjuk össze.
Megjelölés készként
2.

Készítsük el a tésztát

öntsünk lisztet három külön tányérra, törjük szét és verjük fel a tojásokat, az utolsó tányérra tegyünk zsemlemorzsát.
Megjelölés készként
3.

Sütés

A cordon bleu-t először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába mártjuk. A második alkalommal a cordon blue-t tegyük a tojásba és a zsemlemorzsába, hogy egyenletesebb réteget kapjon.
Megjelölés készként
4.

Melegítsük elő a serpenyőt

Melegítsük elő a serpenyőt növényi olajjal.
Megjelölés készként
5.

Süssük meg a cordon bleu-t

Süssük a cordon bleu-t mindkét oldalán kb. 5 percig, amíg a töltelék aranybarnára sül, és a hús átsül.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A Cordon Bleu sajthoz szívesen választunk Emmentáli sajtot. Ha valami erősebbet szeretne, használhat Gruyere-t, Appenzellert vagy Gorgonzolát is.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként