Cordon Bleu
A Cordon Bleu egy klasszikus, amelyet ma szeretnénk bemutatni Önöknek. Vékonyan panírozott, sonkával és sajttal töltött, panírozott és sült szelet. Már ettől a leírástól is összefut a nyál a szánkban, nem igaz? Hagyományosan osztrák, ma borjú cordon bleu-t készítünk. Használhatunk azonban sertéshúst vagy baromfit is – amelyiket jobban kedveli. A Cordon Bleu gyors és egyszerű, de a tányéron mindig a toppon van. Miért ne próbálná ki most azonnal!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2 borjúszelet esetleg sertés vagy baromfi | |
2 tojás | |
2szelet főtt sonka | |
100 g Emmentáli erősebb változata: Gruyere | |
50 g liszt 405-ös típusú | |
150 g zsemlemorzsa | |
növényi olaj a sütéshez |
Tápértékek
615
Kalóriát
44 g
Szénhidrátokat
24 g
Zsír
23 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük el a szeletet
Mossuk meg a húst hideg vízzel, és töröljük szárazra. Ha szükséges, kloffoljuk ki egyenesen. Az egyik felét töltsük meg sonkával és sajttal, hajtsuk össze, és a széleket kissé nyomkodjuk össze.
Megjelölés készként
2.
Készítsük el a tésztát
öntsünk lisztet három külön tányérra, törjük szét és verjük fel a tojásokat, az utolsó tányérra tegyünk zsemlemorzsát.
Megjelölés készként
3.
Sütés
A cordon bleu-t először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába mártjuk. A második alkalommal a cordon blue-t tegyük a tojásba és a zsemlemorzsába, hogy egyenletesebb réteget kapjon.
Megjelölés készként
4.
Melegítsük elő a serpenyőt
Melegítsük elő a serpenyőt növényi olajjal.
Megjelölés készként
5.
Süssük meg a cordon bleu-t
Süssük a cordon bleu-t mindkét oldalán kb. 5 percig, amíg a töltelék aranybarnára sül, és a hús átsül.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A Cordon Bleu sajthoz szívesen választunk Emmentáli sajtot. Ha valami erősebbet szeretne, használhat Gruyere-t, Appenzellert vagy Gorgonzolát is.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.