Cukkini tekercsek fetával
Cukkini tekercsek feta sajttal: kicsik, finomak, gyorsan elkészülnek, és tökéletes előétel egy tökéletes vacsorához. A sajtnak köszönhetően ezek az előételek pikánsak, és a következőre biztosan étvágyat kap. Tekintse meg az összes előétel receptünket!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2 cukkini | |
200 g feta sajt | |
50 g marék rukkola | |
2EK olívaolaj | |
1 csipetnyi chili | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
168
Kalóriát
2 g
Szénhidrátokat
13 g
Zsír
10 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A hozzávalók előkészítése
A feta sajtot lecsepegtetjük, és rudakra vágjuk. A cukkinit megmossuk, és szeletelőgép segítségével hosszában nagyon vékony szeletekre vágjuk. Mossuk meg és szárítsuk meg a rukkolát.
Megjelölés készként
2.
A cukkini grillezése
Melegítsünk elő egy grillserpenyőt közepes hőfokra. A cukkini szeleteket megkenjük olívaolajjal, és mindkét oldalukat röviden megpirítjuk, amíg hajlékonyak lesznek.
Megjelölés készként
3.
A cukkini szeleteket elkészítése
A cukkini szeleteket sóval, borssal és chillivel ízesítjük, majd az egyik végére egy kis rukkolát és egy csík fetát helyezünk. Tekerjük fel a cukkinit, és rögzítsük a tekercset egy fogpiszkálóval. Sükség esetén a tekercseket tálalás előtt grillen vagy sütőben is felmelegítheti.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.