Édesburgonya tortilla
Ai caramba! Ma egy édesburgonya tortillánk van – egy spanyol klasszikus, amely teljesen új vonást kapott, amikor a klasszikus burgonyát édesburgonyára cseréltük. A tortillához tehetünk spenótot és juhtúrót is. Fűszeres, aromás és édes egyszerre: szerintünk igazi nyerő.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
500 g édesburgonya | |
200 g juhtúró | |
200 g bébispenót | |
8 tojás | |
3 gerezd fokhagyma | |
2 lila hagyma | |
2 EK vaj | |
só, bors (izlés szerint) |
Felszerelés
1 nagy serpenyő |
Tápértékek
306
kalória
24 g
szénhidrát
16 g
zsír
14 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a hozzávalókat
Az édesburgonyát, a hagymát és a fokhagymát hámozza meg, és vágja apróra. A spenótot mossa meg, szárítsa meg, a juhtúrót törje durvára.
Megjelölés készként
2.
A tojásokat verje fel és keverje össze a többi hozzávalóval. Sózza, borsozza.
Megjelölés készként
3.
Felcsigázni!
Megjelölés készként
4.
A hozzávalókat elosztjuk a serpenyőben
Olvassza meg a vajat egy serpenyőben, és kenje el egyenletesen a burgonyás keveréket.
Megjelölés készként
5.
Főzzünk tortillát.
Főzze a tortillát alacsony lángon körülbelül 35 percig.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.