Eredeti francia bagett

Az eredeti francia bagett csak az éttermek vagy a jó pékségek kiváltsága? Ugyan már! Utánanéztünk és megszereztük ennek a legendás finomságnak az eredeti és nagyon részletes receptjét. Így az otthonában is bármikor megsütheti a ropogós és légies francia bagettet. Mindössze néhány alapvető hozzávalóra és sok türelemre van szüksége a tésztával való „játszadozáshoz”. Szeretne többet megtudni a bagettről? Egy egész cikket írtunk róla.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1 kg kenyérliszt T65 típus, vagy 550 típus
700 ml víz
16 g friss élesztő
22 g
Eszközök
Konyhai robotgép
tiszta törlőkendő

Tápértékek

567 Kalóriát
118 g Szénhidrátokat
2 g Zsír
17 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse el a tésztát

Tegye a lisztet, a vizet és a sót egy konyhai robotgép táljába. A tésztakampóval keverje egy percen át alacsony fordulatszámon. Adja hozzá az elmorzsolt élesztőt, és folytassa a dagasztást alacsony fordulatszámon további 5 percig, amíg a tészta homogén, sima állagú nem lesz és nem fog ragadni.
Megjelölés készként
2.

Hagyja a tésztát megkelni

Hagyja a tésztát a tálban, és fedje le egy nedves kendővel. Hagyja kelni 30 percig szobahőmérsékleten.
Megjelölés készként
3.

A tészta szétdolgozása

Enyhén lisztezzen meg egy gyúródeszkát, majd nyújtsa ki rajta a tésztát. Hajtsa a tészta mind a négy sarkát a közepébe, és formázza golyóvá. Tegye vissza a tálba, és letakarva hagyja pihenni 20 percig. Ismételje meg az eljárást, és hagyja kelni további 2 órán át. Ez idő alatt a tészta térfogatának a kétszeresére kell nőnie.
Megjelölés készként
4.

Porciózza fel

Ossza fel a tésztát a lisztezett deszkán 6 egyenlő részre. Formázzon belőlük golyókat. Takarja le egy tiszta törlőkendővel, és hagyja pihenni 10 percig.
Megjelölés készként
5.

Melegítse elő a sütőt

Melegítse elő a sütőt 250 °C-ra, és tegyen egy tál vizet a sütő aljára, hogy a sütés során párologjon.
Megjelölés készként
6.

Formázza ki a bagettet

Formázzon minden tésztadarabot oválisra, hajtsa be középen, és a munkafelületen nyújtsa ki bagett formára. Helyezze a bagetteket egy sütőlapra, és hagyja pihenni 30 percig.
Megjelölés készként
7.

Süsse meg a bagetteket

Minden bagettet hosszában kétszer-háromszor irdaljon be. Végül a sütő középső rácsán süsse 15 percig.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként