Frittata forró levegős fritőzből
A forró levegős sütőből készült Frittata új hősünk a kategóriában: Gyors és egyszerű reggeli különösebb erőfeszítés nélkül. Nagyon gyorsan elkészíthető. Csak béleljük ki a forró levegős sütő serpenyőjét sütőpapírral, tegyük bele az összes hozzávalót, és süssük meg – és kész! Frittatánkat feta sajttal, újhagymával, paprikával és paradicsommal készítjük. De szinte bármilyen másfajta zöldség, sajt vagy fűszernövény is helyet kaphat a gyors reggeliben. Vagy a tízóraiban. Egyébként: A frittatát hidegen is elkészítheti és élvezheti az Airfryerből, vagy később újra felmelegítheti! Praktikus, nem igaz?
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
6 tojás | |
1/2 paprika | |
8 koktélparadicsom | |
1 újhagyma | |
50 g feta sajt | |
1/4csokor petrezselyem zöldje | |
só és bors ízlés szerint |
Segédeszközök
Forrólevegős fritőz |
Tápértékek
148
Kalóriát
4 g
Szénhidrátokat
10 g
Zsír
10 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő az összetevőket
Mossuk meg a paprikát, távolítsuk el a magokat, és vágjuk apró kockákra. Az újhagymát megmossuk és szeletekre vágjuk. A petrezselyem zöldjét mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk finomra.
Megjelölés készként
2.
A frittata elkészítése
Béleljünk ki egy serpenyőt sütőpapírral. Üssünk bele egy tojást. Helyezzük rá a paprikát, paradicsomot, újhagymát és petrezselymet. Sóval és borssal fűszerezzük, és villával enyhén összekeverjük. A tetejére morzsoljuk rá a fetát.
Megjelölés készként
3.
Süssük meg a frittatát
Zárjuk le a fritőzt, és 200 °C-on süssük kb. 20 percig, amíg a tojások szilárd állagúak lesznek, és a frittata aranybarna lesz.
Megjelölés készként