Házi zsemlemorzsa
Maga a zsemlemorzsa előállítása olyan egyszerű, hogy mi magunk is alig hisszük el. Ez az egyszerű és ötletes recept nagyon praktikus, ha van maradék kenyere vagy zsemléje, de nem szeretné kidobni. Kevesebb hulladék, kevesebb élelmiszerpazarlás, és a következő rántott hús bevonatához remek házi készítésű alapanyagot kap. Egyszerűen zseniális, nem igaz? A zsemlemorzsánál nagyon fontos, hogy a kenyér valóban száraz legyen. E célból legalább 2 napig levegőn kell szárítani, vagy legalább 2 órán át 50 °C-on sütőben kell szárítani.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
Bármilyen mennyiségű szárított kenyér vagy zsemle |
Eszközök
GrandPrix |
Tápértékek
1210
Kalóriát
240 g
Szénhidrátokat
9 g
Zsír
40 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Előkészítés
A kenyeret vagy zsemlét vágja vastagabb darabokra.
Megjelölés készként
2.
Kenyérmorzsa előállítása
Tegye a kenyérdarabokat egy GrandPrix tálba. Attól függően, hogy milyen finom zsemlemorzsát szeretne, keverje 5-15 másodpercig 9-12-es fokozaton. Javasoljuk, hogy először apránként tesztelje a megfelelő durvaságot. Tárolja a zsemlemorzsát légmentesen záródó edényben.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Fehér kenyérrel a klasszikus zsemlemorzsát kapja meg. Használhat azonban bármilyen más kenyeret is, és készíthet speciális zsemlemorzsát tönkölybúzából, teljes kiőrlésű lisztből és sok másból.
Tipp 2: Az adagok méretét illetően számoljon 500 g fehér kenyérrel adagonként.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.