Házi készítésű zöldség chips

Házi készítésű zöldség chips? A szárítóban egyszerű és kíméletes. A zöldségszeletek lassú szárítása sok tápanyagot megőriz, és így egy sok értékes összetevőt tartalmazó snacket kapunk. Legyen szó mozi estéről, a gyerekek nassolnivalójáról vagy az irodában való felfrissülésről, ezzel a recepttel soha többé nem akar majd sima chipset venni! Egyébként vegán mártogatósunkkal, például joghurttal vagy fokhagymamártással tökéletes vegán snacket készíthet.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1 cékla
1 édesburgonya
2 sárgarépa
só és bors ízlés szerint
Eszközök
Aszalógép

Tápértékek

280 Kalóriát
56 g Szénhidrátokat
1 g Zsír
6 g Fehérje

Munkamenet

1.

Előkészítés

Hámozza meg a zöldségeket, és vágja egyenletes vékony szeletekre. Sóval és borssal fűszerezzük.
Megjelölés készként
2.

Zöldségchips szárítása

A zöldségszeleteket terítse ki a dehidratáló rácsaira időközönként, és legfeljebb 60 °C-os hőmérsékleten 10 órán át szárítsa.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként