Kekszek mogyoróvajjal
A mogyoróvajas süteményeink igazi csemege. Kívül ropogós, belül puha és páratlanul diós. Emellett vegánok, és kevesebb mint 20 perc alatt elkészülnek, így melegen is fogyaszthatja őket. Nem hiszi? Akkor itt az ideje, hogy elővegye a fritőzt, és kipróbálja ki ezt a receptet.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
30 g vegán vaj | |
65 g mogyoróvaj | |
80 g barna cukor | |
15 ml növényi alapú alternatív tej az Ön választása szerint | |
60 g liszt | |
1/4eáskanál vanília kivonat | |
1/4teáskanál szódabikarbóna | |
1csipet só |
Eszközök
Forrólevegős sütő választható |
Tápértékek
98
Kalóriát
11 g
Szénhidrátokat
5 g
Zsír
2 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük el a tésztát
Hozza a vajat szobahőmérsékletűre, és keverje össze az összes hozzávalóval, amíg homogén tésztát nem kapunk.
Megjelölés készként
2.
Formázza meg a kekszeket
Ossza a tésztát 12 egyenlő részre, és formázzon belőlük golyókat. Villával nyomjunk kereszt alakú mintát a sütőpapírra.
Megjelölés készként
3.
Sütés
Tegyük a kekszeket egy sütőkosárba (lehet, hogy több adagot kell sütni), és 160 °C-on 5-6 perc alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk kihűlni (a kekszek még egy kicsit megkeményednek).
Megjelölés készként
Jegyzetek
Ha nincs forrólevegős fritőze, akkor a kekszeket a sütőben is megsütheti 10 percig 170 °C-on.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.