Levendula limonádé
A levendula limonádé otthon is könnyen elkészíthető. A szárított virágokat szívesen kombináljuk jázminteával. Adjon hozzá néhány csepp friss citruslevet, és máris olyan limonádéja lesz, amely nyáron hűsít, és páratlanul finom ízű. Próbálja ki ezt a gyors és egyszerű receptünket! Tipp: Egy adag körülbelül 300 ml italnak felel meg.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
3 l víz | |
2tasak jázmin tea vagy 2 teáskanál tealevél | |
5EK levendulaszirup | |
1EK szárított levendulavirág | |
1EK barna cukor | |
2 lime | |
1 citrom |
Tápértékek
28
kalória
6 g
szénhidrát
0 g
zsír
0 g
fehérje
Munkamenet
1.
Főzzük meg a teát
Forraljuk fel a víz felét, és öntsük rá a jázminteára. Adjuk hozzá a barna cukrot, keverjük össze, és hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
2.
Készítse el a limonádét
Facsarja ki a lime és a citrom levét. Öntsük egy dekanterbe a levendulasziruppal és a szárított virágokkal együtt. Öntse hozzá a jázminteát.
Megjelölés készként
3.
Kínálja a limonádét
A levendulás limonádét fogyassza jégkockákkal jéghidegen. Ízlés szerint adjon hozzá még cukrot vagy levendulaszirupot.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.