Mandulatej
A mandulatej természetes és finom, és akár otthon is elkészítheti. A tej nagyszerű, sima állagú és nincs elpazarolódó melléktermék. Ráadásul semmi sem ülepedik le, és nem képződnek rétegek. A saját gyógynövényes ital elkészítésének nagy előnye: pontosan tudja, hogy mi van benne, és a saját ízléséhez igazíthatja. Mit szólna például egy finom fahéjas ízhez? Tökéletesen illik a mandulához. Próbálja ki!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
100 g mandula héj nélkül | |
1csipet tengeri só |
Eszközök
Növényi tejkészítő (Marcia) |
Tápértékek
106
Kalóriát
1 g
Szénhidrátokat
9 g
Zsír
4 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a mandulát
Áztassa be a mandulát vízbe legalább négy órára, de ha lehet, akkor egy egész éjszakára. Öntse ki a vizet.
Megjelölés készként
2.
Készítse elő a növényi tejkészítőt
Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
3.
A növényi tejkészítő beállítása
Nyomja meg a start gombot, majd a kiválasztó gombbal válassza ki a megfelelő programot. Nyomja meg ismételten a kapacitás gombot, amíg el nem éri az 1200 ml-t. Nyomja meg a Start gombot. 23 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. Fogyassza el azonnal, vagy tárolja légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Egy adag körülbelül 200 ml mandulatejnek felel meg. A receptből 6 adagot készíthet.
Miután a növényi tejkészítő befejezte működését, a fogantyúnál fogva kiveheti az edényt (vigyázat, forró!). A készülék ezután automatikusan tisztíja magát.
A mandulatej remekül illik a müzlibe, a kávéba és persze önmagában is!
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.