Mandulatej

A mandulatej természetes és finom, és akár otthon is elkészítheti. A tej nagyszerű, sima állagú és nincs elpazarolódó melléktermék. Ráadásul semmi sem ülepedik le, és nem képződnek rétegek. A saját gyógynövényes ital elkészítésének nagy előnye: pontosan tudja, hogy mi van benne, és a saját ízléséhez igazíthatja. Mit szólna például egy finom fahéjas ízhez? Tökéletesen illik a mandulához. Próbálja ki!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
100 g mandula héj nélkül
1csipet tengeri só
Eszközök
Növényi tejkészítő (Marcia)

Tápértékek

106 Kalóriát
1 g Szénhidrátokat
9 g Zsír
4 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a mandulát

Áztassa be a mandulát vízbe legalább négy órára, de ha lehet, akkor egy egész éjszakára. Öntse ki a vizet.
Megjelölés készként
2.

Készítse elő a növényi tejkészítőt

Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
3.

A növényi tejkészítő beállítása

Nyomja meg a start gombot, majd a kiválasztó gombbal válassza ki a megfelelő programot. Nyomja meg ismételten a kapacitás gombot, amíg el nem éri az 1200 ml-t. Nyomja meg a Start gombot. 23 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. Fogyassza el azonnal, vagy tárolja légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Egy adag körülbelül 200 ml mandulatejnek felel meg. A receptből 6 adagot készíthet.
Miután a növényi tejkészítő befejezte működését, a fogantyúnál fogva kiveheti az edényt (vigyázat, forró!). A készülék ezután automatikusan tisztíja magát.
A mandulatej remekül illik a müzlibe, a kávéba és persze önmagában is!
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként