Mandulatej
A mandulatej természetes és finom, és akár otthon is elkészítheti. A tej nagyszerű, sima állagú és nincs elpazarolódó melléktermék. Ráadásul semmi sem ülepedik le, és nem képződnek rétegek. A saját gyógynövényes ital elkészítésének nagy előnye: pontosan tudja, hogy mi van benne, és a saját ízléséhez igazíthatja. Mit szólna például egy finom fahéjas ízhez? Tökéletesen illik a mandulához. Próbálja ki!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
| 100 g mandula héj nélkül | |
| 1csipet tengeri só | 
Eszközök
| Növényi tejkészítő (Marcia) | 
Tápértékek
					106
											Kalóriát
									
							
					1 g
											Szénhidrátokat
									
							
					9 g
											Zsír
									
							
					4 g
											Fehérje
									
					Munkamenet
			
				1.			
				
					
			
					Készítse elő a mandulát
Áztassa be a mandulát vízbe legalább négy órára, de ha lehet, akkor egy egész éjszakára. Öntse ki a vizet. 
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Készítse elő a növényi tejkészítőt
Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				3.			
				
					
			
			A növényi tejkészítő beállítása
Nyomja meg a start gombot, majd a kiválasztó gombbal válassza ki a megfelelő programot. Nyomja meg ismételten a kapacitás gombot, amíg el nem éri az 1200 ml-t. Nyomja meg a Start gombot. 23 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. Fogyassza el azonnal, vagy tárolja légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				Jegyzetek
				Egy adag körülbelül 200 ml mandulatejnek felel meg. A receptből 6 adagot készíthet.
			
					
				Miután a növényi tejkészítő befejezte működését, a fogantyúnál fogva kiveheti az edényt (vigyázat, forró!). A készülék ezután automatikusan tisztíja magát.
			
					
				A mandulatej remekül illik a müzlibe, a kávéba és persze önmagában is!
			
					
				A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.			
			 
	 
		 
		 
		 
		