Mangó chutney
A mangós chutney nagyon sokoldalú. Szeretjük édes-fűszeres meglepetésként hamburgerekben vagy szendvicsekben. Nagyszerű kenőként vagy finom kiegészítője egy baguette-nek. A chutney-t egy kis chilivel fűszerezzük. Ki meri próbálni?
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
300 g mangó friss vagy fagyasztott | |
100 ml fehérborecet | |
3evőkanál nádcukor | |
1teáskanál kurkuma | |
10friss gyömbér | |
1teáskanál kömény | |
1 lime | |
1 gerezd fokhagyma | |
1 pirospaprika nem kötelező | |
1evőkanál növényi olaj | |
só és bors ízlés szerint |
Segédeszközök
Turmixgép opcionális |
Tápértékek
76
Kalóriát
14 g
Szénhidrátokat
2 g
Zsír
1 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A hozzávalók elkészítése
Hámozzuk meg a fokhagymát és vágjuk apróra. Távolítsuk el a chilipaprikák magját, és vágjuk fel apróra. A lime héját lereszeljük, és a levét kicsavarjuk. Hámozzuk meg és reszeljük finomra a gyömbért.
Megjelölés készként
2.
Készítsük el a chutney-t
Melegítsük fel a növényi olajat egy serpenyőben. Pirítsuk meg benne a chilit, a gyömbért és a fokhagymát. Adjuk hozzá a mangót, és ízesítsük ecettel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és főzzük körülbelül 30 percig, amíg a mangó megpuhul és főni kezd. Ízlés szerint fűszerezzük cukorral, sóval és borssal. Ha szükséges, keverjük össze botmixerrel.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.