Mangó desszert egy pohárban
szuper könnyű
Az poharas mangódesszert nagyon kifinomultnak tűnik, de elkészítése gyors és egyszerű. Tökéletes meglepetés a vendégeknek egy finom vacsora után. Ez a mangóval és mascarponéval készült desszert gyümölcsös, krémes nyári hangulatot varázsol az asztalra. A mi kis kreációnk mindössze 30 perc alatt elkészül, és ígérjük, hogy a kedvenc desszertjei listájának élére fog kerülni. Kipróbálná?
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
250 g mascarpone | |
200 ml tejszínhab | |
1 vaníliarúd vagy 1 zacskó vaníliás cukor | |
2 mangó vagy 300 g fagyasztott mangó | |
100 g keksz mi zabkekszet használtunk | |
1/2szál menta opcionális, a díszítéshez |
Segédeszközök
Élelmiszer-feldolgozó opcionális | |
vagy botmixer | |
4 desszertes pohár | |
1 süteményes zacskó a díszítéshez opcionális / használhat levágott hegyű pipettás zacskót is |
Tápértékek
480
Kalóriát
30 g
Szénhidrátokat
36 g
Zsír
7 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük el a krémet
A tejszínhabot verjük kemény habbá. A mascarponét és a vaníliát simára keverjük.
Megjelölés készként
2.
Készítsük elő a mangót
Hámozzuk meg a mangót, vágjuk kockákra és turmixoljuk össze.
Megjelölés készként
3.
Rétegezze a desszertet
Törje össze a kekszet, borítsa be vele a poharak alját, és nyomja le. A tetejére kenjük a krémet (lehetőleg szórófejes zacskó segítségével), és tegyünk rá egy réteg mangópürét. Díszítsük mentával.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A rétegeket tetszés szerint változtathatja. Ha több gyümölcsöt szeretne, adjon hozzá egy második réteg mangópürét, vagy ha több ropogósat szeretne, használjon több kekszet a desszertben. Mindenkinek más az ízlése. Mi a helyzet Önnel?
A recept 4 pohárhoz elegendő.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.