Sous Vide tonhal steak

Sous vide módszerrel készült tonhal steak: egyszerű, hatékony és igazi kulináris élvezet. A tonhal steaket nem szokták túlsütni – ízléstől függően a tökéletes maghőmérséklet 48 és 54°C között van. Ez könnyen megvalósítható a Sous Vide lassú főzési eljárással. A legegyszerűbb megoldást, pedig a Klarstein Sous Vide főzőgépei biztosítják. A vákuumcsomagolt tonhal tökéletesen ki tudja bontani az ízeket, és hihetetlenül omlós. Receptjeinkkel megmutatjuk, hogyan nyűgözheted le főzőtudományoddal a családot, a barátokat és a vendégeket. Jó szórakozást a főzéshez!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2 tonhal steak kb. 250 g
1evőkanál vaj
Eszközök
Sous Vide Stick

Tápértékek

379 Kalória
0 g Szénhidrátok
19 g Zsír
52 g Fehérje

Munkamenet

1.

Vízfürdő előkészítése

Melegítse elő a vízfürdőt 44 °C-ra.
Megjelölés készként
2.

Előkészítjük a tonhalat

Öblítse le a tonhalat hideg vízzel, törölje szárazra, és vákuumcsomagolja egy zacskóba.
Megjelölés készként
3.

Sous vide főzés

Helyezze a tonhalat tartalmazó vákuumzacskót vízfürdőbe, és főzze 36 percig.
Megjelölés készként
4.

Süssük meg a halat

Melegítsünk fel egy serpenyőt, és olvasszuk fel benne a vajat. Vegye ki a tonhalat a zacskóból, és mindkét oldalát pirítsa meg. Mindegyik körülbelül 15 másodpercig. Azonnal tálaljuk.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek hozzávetőlegesek a felsorolt összetevők alapján. Lehetséges, hogy valójában más lesz.
 Mentés PDF-ként