Nyári saláta málnával

Nyári saláta friss málnával. Hát nem hangzik istenien? A fűszeres rukkola, az édes málna, a ropogós dió és az aromás feta kifinomult keveréke elolvad a nyelven. Természetesen ízlés szerint variálhatja az összetevőket. A málnaöntetet a salátánkra használjuk. Azonban egy sötét balzsamkrémes vagy joghurtos öntet is remekül mutat itt. Legyen kreatív, és hozzon egy másik salátát a következő grillpartira! Ki mer próbálni valami újat?

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
100 g rakéta
30 g gránátalmamag
150 g málna
150 g feta sajt
2 mogyoróhagyma
50 g dió
1/2 uborka
1adag málnaöntet vagy más, tetszés szerinti öntet
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

171 Kalóriát
11 g Szénhidrátokat
10 g Zsír
7 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a hozzávalókat

ossa meg és szárítsuk meg a rukkolát. A mogyoróhagymát meghámozzuk, félbevágjuk és vékony karikákra szeleteljük. Az uborkát megmossuk és apróra vágjuk. Szárítsuk meg és törjük össze a fetát. A diót durvára vágjuk. Mossuk meg és szárítsuk meg a málnát és a gránátalmamagokat.
Megjelölés készként
2.

Keverjük össze a salátát

Keverjük össze az összes hozzávalót, és öntsük rá az öntetet. Igény szerint sózzuk, borsozzuk. Jó étvágyat!
Megjelölés készként

Jegyzetek

A dió ízének fokozása érdekében a diót serpenyőben, olaj nélkül is megpiríthatjuk.
Gránátalmamagot sok szupermarketben lehet kapni. Így megspórolhatja a gránátalma hámozását.
Ha a salátát későbbi fogyasztásra készíti, javasoljuk, hogy az öntetet tálalásig külön tárolja. Minden hozzávaló friss és üde marad.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként