Nyári saláta málnával
szuper könnyű
Nyári saláta friss málnával. Hát nem hangzik istenien? A fűszeres rukkola, az édes málna, a ropogós dió és az aromás feta kifinomult keveréke elolvad a nyelven. Természetesen ízlés szerint variálhatja az összetevőket. A málnaöntetet a salátánkra használjuk. Azonban egy sötét balzsamkrémes vagy joghurtos öntet is remekül mutat itt. Legyen kreatív, és hozzon egy másik salátát a következő grillpartira! Ki mer próbálni valami újat?
Nincs vélemény
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
100 g rakéta | |
30 g gránátalmamag | |
150 g málna | |
150 g feta sajt | |
2 mogyoróhagyma | |
50 g dió | |
1/2 uborka | |
1adag málnaöntet vagy más, tetszés szerinti öntet | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
171
Kalóriát
11 g
Szénhidrátokat
10 g
Zsír
7 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a hozzávalókat
ossa meg és szárítsuk meg a rukkolát. A mogyoróhagymát meghámozzuk, félbevágjuk és vékony karikákra szeleteljük. Az uborkát megmossuk és apróra vágjuk. Szárítsuk meg és törjük össze a fetát. A diót durvára vágjuk. Mossuk meg és szárítsuk meg a málnát és a gránátalmamagokat.
Megjelölés készként
2.
Keverjük össze a salátát
Keverjük össze az összes hozzávalót, és öntsük rá az öntetet. Igény szerint sózzuk, borsozzuk. Jó étvágyat!
Megjelölés készként
Jegyzetek
A dió ízének fokozása érdekében a diót serpenyőben, olaj nélkül is megpiríthatjuk.
Gránátalmamagot sok szupermarketben lehet kapni. Így megspórolhatja a gránátalma hámozását.
Ha a salátát későbbi fogyasztásra készíti, javasoljuk, hogy az öntetet tálalásig külön tárolja. Minden hozzávaló friss és üde marad.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.