Mogyorós tej csokoládéval

A mogyorós tej csokoládéval olyan, mint egy Nutella ital, amely biztosan megédesíti a reggeliét. A mogyoró nagyszerű fehérje- és egészséges zsírforrás, és tele van ásványi anyagokkal. Ez a mogyorós csokoládés tej a Nutellára emlékeztet, de sokkal egészségesebb az Ön számára. Finom, krémes, csokoládés és enyhén édes. A csokoládés mogyorótej hűtött csokoládés keksszel vagy forró csokoládéként vegán tejszínhabbal tálalható. Útmutatónkban elmagyarázzuk, hogyan lehet megtalálni ezeket és sok más vegán alternatívát. A mogyorótej turmixokban, fagylaltokban, desszertekben vagy kávéban is felhasználható. Csak igyon egyet! Kiváló!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
80 g blansírozott mogyorót héj nélkül találhat az interneten vagy a bio szupermarketekben. Alternatívaként a mogyorót forró vízben rövid ideig blansírozhatja, majd óvatosan eltávolíthatja a héját.
1csipet tengeri só
2teáskanál kakaópor
3 datolya
Eszközök
Növényi tejkészítő (Marcia)

Tápértékek

196 Kalóriát
7 g Szénhidrátokat
16 g Zsír
5 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a növényi tejkészítőt

Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
2.

Állítsa be a növényi tejfőzőt

Nyomja meg a start gombot, a választógombbal válassza ki a megfelelő programot. Nyomja meg ismételten a kapacitás gombot, amíg el nem éri az 600 ml-t. Nyomja meg a Start gombot. 17 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. A tejet azonnal meg lehet inni. A maradékot öntse egy jól záródó kupakkal ellátott üvegbe, és tárolja a hűtőszekrényben. Légmentesen záródó edényben a mogyorós tej 3-5 napig eláll a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Miután a növényi tejkészítő befejezte működését, a fogantyúnál fogva kiveheti az edényt (vigyázat, forró!). A készülék ezután automatikusan megtisztíja magát.
Egy adag körülbelül 200 ml mogyorótejnek felel meg. A receptből 3 adagot készíthet.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként