Kék mandulatej

Ha a krémes mandulatejhez tápanyagokban gazdag kék spirulinát ad, akkor a kék tejet színes italként tálalhatja. A gyerekek imádják ezt a tejet! Ez az eredeti mandulatej eredeti és ízletes változata.

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
60 g mandula héj nélkül
1csipet tengeri só
1teáskanál kék spirulina
1teáskanál vanília kivonat
1teáskanál juharszirup
Eszközök
Növényi tejkészítő (Marcia)

Tápértékek

140 Kalóriát
4 g Szénhidrátokat
11 g Zsír
4 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a mandulát

Áztassa be a mandulát vízbe legalább négy órára, de ha lehet, akkor egy egész éjszakára. Öntse fel vízzel.
Megjelölés készként
2.

Készítse elő a növényi tejfőzőt

Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
3.

A növényi tejkészítő beállítása

Nyomja meg a start gombot, a kiválasztó gombbal válassza ki a megfelelő programot. Nyomja meg ismételten a kapacitás gombot, amíg el nem éri az 600 ml-t. Nyomja meg a Start gombot. 17 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. A tejet azonnal elfogyaszthatja, vagy hagyja kihűlni. A maradékot öntse egy jól záródó kupakkal ellátott üvegbe, és tárolja a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Egy adag körülbelül 200 ml mandulatejnek felel meg. A receptből 3 adagot készíthet.
Miután a növényi tejkészítő befejezte működését, a fogantyúnál fogva kiveheti az edényt (vigyázat, forró!). A készülék ezután automatikusan tisztíja magát.
 Mentés PDF-ként